Digidexo.com

Gruppe B Hemolytisk streptokokk infeksjon

En gruppe B hemolytiske streptokokker infeksjonen er forårsaket av en bestemt stamme av bakterien Streptococcus. Også kjent som Streptococcus agalactiae, dette er mikroskopiske patogen faktisk ganske vanlig i en persons kropp og vanligvis utgjør ingen trussel for en frisk voksen. Men for babyer, eldre og personer med nedsatt immunforsvar, kan S. agalactiae føre til alvorlige komplikasjoner.

Funksjoner

Gruppe B streptokokker (GBS) er ofte funnet langs hals, blære, endetarm, tarmene eller vagina. Men tilstedeværelse av S. agalactiae ikke nødvendigvis føre til en sykdom. Det er vanligvis ikke før patogenet kommer inn i blodet at du lider av en infeksjon.

Betydning

En av de mer vanlige forekomster av GBS infeksjon er hos nyfødte. Dette er spesielt vanlig når bakterien er funnet i morens vagina. Under en vaginal fødsel, er det mulig for mor å passere bakterier til barnet hennes. De eldre og mennesker som lider av sykdommer som diabetes, leversykdom, HIV og kreft er også utsatt for GBS-infeksjoner fordi de ofte har nedsatt immunforsvar som gjør at bakterier å invadere blodet.

Symptomer

Nyfødte som har inngått en gruppe B hemolytisk strep infeksjon, vil vises lethargic, har problemer med fôring og har feber. Som de blir eldre, symptomene endres noe. Sammen med slapphet, feber og fôring problemer, kan barnet ditt også begynner å lide av en luftveisinfeksjon og beslag. Hos voksne, symptomene er ikke vanlig, men du kan oppleve feber, kvalme, oppkast, diaré, kramper, lavt blodtrykk og kroppstemperatur.

Behandling

I begge nyfødte og voksne, behandling i stor grad er avhengig av reseptbelagte antibiotika. Imidlertid vil fremgangsmåten hvor disse medikamentene administreres variere avhengig av alder og helsetilstand. Hos nyfødte (og noen ganger eldre), antibiotika er gitt intravenøst. Hvis respirasjon er rammet, kan supplerende oksygen gis. Voksne får antibiotika. Disse bør tas før resepten går ut for å unngå tilbakefall av sykdommen.

Identifikasjon

En væskeprøve er alt trenger legen din for å finne ut om du har S. agalactiae. Gravide kvinner som tester positivt for patogenet vil bli gitt et kurs av antibiotika for å rense kroppen for bakterier før levering.