Digidexo.com

Hammertoe tilstand og behandling

Hammertoe tilstand og behandling


Hammertoe er en misdannelse som påvirker musklene i tå. Denne misdannelse kan være smertefullt og kan bli permanent dersom den ikke behandles. Ifølge PodiatryChannel.com, er 2 til 20 prosent av personer berørt av hammertoe. Risikoen for dette misdannelse øker med alderen.

Tilstand

Når de større musklene i tåen kontrakt og overmanne de mindre musklene, kan det føre til at leddene i tåen å bøye seg ned. Denne tilstanden kalles hammertoe.

Årsaker

Hammertoe er ikke arvelig. Trauma til foten som endrer måten du går kan føre til denne tilstanden. Nueromuscular og inflammatoriske sykdommer, som for eksempel cerebral parese og multippel sklerose, er ved roten av noen tilfeller. De med flate føtter har en høyere risiko for hammertoe.

Symptomer

Hammertoe endrer måten du balansere på føttene, og det kan føre til liktorn på toppen av tærne. Hard hud kan utvikle seg på bunnen av tærne og på den eneste av foten din. Disse calluses kan bli åpne sår.

Ikke-kirurgiske alternativer

Når hammertoe er fanget tidlig, kan leger fore custom-fit orthotics å korrigere justeringen av tærne.

Kirurgi

Når hammertoe er for avansert til å bli kurert av orthotics, kan kirurgi være nødvendig. De to prosedyrer som oftest brukes for tilstanden er arthoplasty og arthodesis. Under arthoplasty, er leder av den proksimale falanks bein trimmet slik at tærne til rette. Arthodesis er smelte sammen to bein i tåa. Oppfølgingsrutiner kan være nødvendig å fullstendig helbrede tilstanden og holde den fra tilbakevendende. Du må holde av føttene i flere uker etter en av prosedyrene.