Digidexo.com

Tegn og symptomer på Metal Hip-erstatning Avslag

Total hofteprotese, eller hofteprotese, kan være et ønskelig alternativ for mange mennesker som kan ha oppstått kroniske smerter eller immobilitet i dette området. Disse problemene kan være forårsaket av skade eller tap av beinmasse på grunn av sykdom eller høy alder. Teknologien og utforming av hofteproteser har bedret seg siden den opprinnelige prosedyren ble etablert, men realiteten av å ha kunstige materialer satt inn i kroppen kan ta opp spørsmålet om avvisning av protesen.

Iboende Årsaker

Det er i dag to typer metalliske hofteproteser. Den første type som skal utvikles var en liten metallkule som ble innsatt i den femorale ben, som sammen med en metallkopp som erstattet det opprinnelige kontakten. Et avstandsstykke ble plassert mellom disse to metallflater. På grunn av den hurtigere degenerering av plast, i motsetning til metall, begeret hadde en tendens til å slites bort fra kontinuerlig kontakt med metallkule. Oppbyggingen av plastrester i området ville føre til en løsning av protesen over tid.

Andre iboende årsaker

Den andre typen av metallisk hofteprotese har ingen plastdeler. Femoral ball er mye større, og dermed skape en bedre passform med metallkontakten. Metallet som benyttes i denne protesen er laget av en kobolt-krom-legering kjent som Vitallium. Dette er en svært slitesterk legering, men det er fremdeles en nedsliting av materialet over tid. Imidlertid har denne type av metall-mot-metall-proteser blitt rapportert å ha vist bedre slitestyrke enn metall-mot-plast-type, i henhold til American Academy of Surgeons Ortopedisk.

Symptomer

Når noen form for hofteproteser begynner å vise tegn på slitasje eller forvridning, vil de vanligste symptomene være smerte og økt begrensning av bevegelse i området. Dette er forårsaket av en nedbrytning av protesefunksjon og / eller slite ned av metallkomponenter, i henhold til hofte og kne Institute. Som disse delene slites ned, mister de den stramme passform som er nødvendig for optimal effektivitet. Ballen og socket krysset vil løsne, slik at felles å bli fortrengt. Immobilitet blir satt inn, og smerte vil være forårsaket av forskyvning av komponentene i protesen.

Andre symptomer

Forskning har blitt gjort på muligheten for bivirkninger enten fra protesen selv eller fra rester som skyldes normal slitasje av komponentene. Dermatitt og reaksjoner på ionisering av metall, hovedsakelig av kobolt, er to av de mer alvorlige bivirkninger som har blitt studert. Mens statistikken varierer med hensyn til graden av opphopning av rester, tilgjengelige data antyder at graden av negativ reaksjon er ansett for å være minimal.

Korrigerende tiltak

Prosedyrene for å rette metall hip-erstatning avvisning kan være alvorlige. Effekter av avvisning symptomer kan inkludere en slitasje av femur, samt bekkenet, forårsaker en øket forskyvning av protesen, og alvorlig smerte og immobilitet. Den kirurgiske prosedyren for å rette opp noen av disse krever enten erstatte en eller flere komponenter eller fjerne og erstatte hele protese. Disse kalles hip-erstatning revisjoner. Medisinske rapporter om dette kirurgisk tilnærming indikerer at disse endringer tendens til å ha suksess til tross for den fortsatte invasivitet av kirurgi på femur og pelvis, og at de ofte krever lengre perioder rehabilitering.