Digidexo.com

Streptococcus pyogenes Diagnose

Streptococcus pyogenes er en av de mest vanlige typene av bakterier som finnes på huden. Mange mennesker bærer disse bakteriene med ingen tegn til sykdom. Men når kroppens forsvar er kompromittert, bakteriene har potensial til å forårsake en rekke alvorlige sykdommer, som halsbetennelse, impetigo, skarlagensfeber, revmatisk feber, nekrotiserende fasciitt og andre hudinfeksjoner. På grunn av at bakteriene forårsaker en så lang rekke sykdommer, er flere forskjellige tester som anvendes for å diagnostisere Streptococcus pyogenes.

Identifikasjon

Streptococcus pyogenes er en fakultativ anaerob gram-positiv bakterie. Den består av lange kjeder av runde celler, ca 0,6 til 1,0 mikrometer i diameter. Bakteriene er ikke-motile, betyr det ikke beveger seg. Det spiller også produserer ikke sporer. For å vokse, bakterier krever en anriket medium som inneholder blod.

Felles Diagnose

Fordi Streptococcus pyogenes er ansvarlige for en rekke sykdommer, er ulike skritt tatt for å diagnostisere bakterier. Strep hals er ofte diagnostisert gjennom en hals kultur. Når halsen er penslet, blir bakteriene smurt på en bestemt blodkulturplate som gjør det mulig for bakteriene til å vokse. Resultatene er vanligvis tilgjengelig innen 24 til 48 timer. Hvis bakteriene vokse, er testen positiv for strep hals. Dersom bakteriene ikke vokser, er testen negativ.

Den blodkulturtest bør vise beta-hemolyse, noe som skjer når bakterier spiser gjennom blod-agar. Hvis du holder opp blod agar plate til en kilde til lys, bør du legge merke til at bakteriene har spist nesten helt gjennom blod agar. Et gram flekken kan også gjøres på bakterier. Gram flekken bør vise gram-positive bakterien i en Streptokokker ordning; hovedsak, bør flekken viser lilla sirkulære celler i lange kjeder.

Rapid Diagnose

En rask strep test har også blitt utviklet for å diagnostisere strep hals i løpet av bare noen få minutter. En rask strep test også en hals kultur. En bomullstampong ble gnidd over mandlene og hals, og deretter plassert i en spesialbeholder. Disse bomullspinner er konstruert for å reagere bare på tilstedeværelsen av Streptococcus pyogenes, som er ansvarlig for streptokokker. En positiv test indikerer nærvær av bakterier.

Visual Diagnose

Skarlagensfeber og impetigo kan både bli diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, siden deres symptomer er lett gjenkjennelig. Skarlagensfeber er karakterisert ved en lys rød utslett som begynner på brystet og kan spre seg ut til resten av kroppen. Utslettet ser ut som små røde peikt på huden og har en grov tekstur som ligner på sandpapir. Brennkopper starter ganske enkelt som en rød sår, men danner i en crusty sår etter noen dager. Nekrotiserende fasciitt er først diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, men ytterligere medisinske tester er ofte nødvendig. Nekrotiserende fasciitt forårsaker omfattende vevsskade og er dødelig i 30 til 40 prosent av alle tilfeller.

Behandling

Fordi Streptococcus pyogenes bakteriene ikke danner sporer, kan de lett bli ødelagt. Sykdommer forårsaket av disse bakterier som vanligvis svarer godt til antibiotika; penicillin er den hyppigst foreskrevne medisiner for å behandle sykdommer forårsaket av Streptococcus pyogenes. Imidlertid, nekrotiserende fasciitt innebærer ofte den kirurgiske fjerning av alle infisert vev, ettersom bakteriene spres ganske raskt.