Digidexo.com

Binaural g Mono høreapparater

Binaural g Mono høreapparater


Begrepene monaural og binaural referere til ett øre eller to ører. Et eksempel på klinisk bruk for disse betingelsene ville bli Pasienten ble funnet å ha en binaural hørselstap, binaural amplifikasjon ble anbefalt har imidlertid pasienten valgt mono forsterkning på dette tidspunktet.

Løsning

En binaural hørselstap er et hørselstap på begge ørene. Under en hørselstest, er begge ørene testet. Hvis begge ørene teste positivt for hørselstap, er binaural høreapparater anbefales.

Binaural høreapparater bør ikke anbefales å behandle en mono hørselstap. Hørselstap påvirker bare ett øre anses mono.

I tilfeller hvor det ene øret er døv og det ene øret har hørselstap; du har mono hørsel fordi du bare kan høre ut av det ene øret. Bare ett høreapparat er nødvendig.

Effekter

Våre ører er naturligvis designet for å fungere sammen for å oppfatte lyd. Binaural hørsel hjelper oss å forstå tale klarere, finn lyder og høre bedre i støy. Som du mister hørselen, alle tre av disse funksjonene blir kompromittert.

Expert Insight

Hvis du har et hørselstap på begge ørene og velger å bare ha ett høreapparat, vil du fortsatt sliter med stemmeklarhet, retning av lyd og hørsel i støy.

Funksjon

Vår hørselssystemet er designet for å overføre signaler til hjernen for lydbehandling. Hjernen bruker lyd fra begge ørene samtidig for å høre. Når det ene øret er døv hjernen går uten noen stimulans fra det øret og tilpasser seg monolyd behandling. I dette tilfellet, iført ett høreapparat er svært gunstig.

Betraktninger

Å ha hørsel på det ene øret er bedre enn å ha hørselstap på begge ørene. Hvis valget står mellom iført ett høreapparat eller ingen, en er bedre enn ingen.