Digidexo.com

Effekten av koffein fra Soda

Effekten av koffein fra Soda


Koffein har et bredt spekter av effekter på kroppen; effekter og av alvorlighetsgraden er avhengig av personen som drakk soda og mengden av koffein i drikken (eller porsjoner av den drikk). Noen rapporterer bare en følelse av årvåkenhet fra koffein i en brus. Selv om mange mennesker er avhengige av koffein for en morgen boost, kan det også ha mange negative effekter. Jitters, søvnløshet, irritabilitet og økt hjertefrekvens er noen av de mindre ønskelige effekten av koffein. Den koffein i en brus kan ha effekter som ikke er umiddelbart følte: Nyere forskning viser at koffein kan redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Energi Jolt

Koffein, et sentralstimulerende, finnes ikke bare i brus, men også i kaffe, te og sjokolade. Det er et bitterstoff som har tallrike virkninger på kroppen, deriblant på metabolismen og det sentrale nervesystemet. Dette er hvorfor noen folk som drikker brus eller kaffe om morgenen rapport føler deg mer våken.
Koffein fungerer også som et vanndrivende; det påvirker nyrene, og kan føre til dehydrering, i henhold til American Heart Association.
Mengden koffein i brus varierer fra merke til merke. Ifølge MayoClinic.com, er 36 til 38 mg av koffein i 12 oz. Pepsi. Det samme servering av Mountain Dew inneholder 54 mg koffein. Derimot, 8 oz. av brygget kaffe inneholder mellom 95 og 200 mg koffein.
De fleste kan håndtere mellom to og fire kopper kaffe hver dag uten lidelse bivirkninger, ifølge National Institutes of Health. Imidlertid er alles kropp annerledes, og enkelte mennesker - inkludert gravide kvinner - bør unngå koffein, enten det kommer fra en brus eller annen drikke.

Heart Health

Det er motstridende opplysninger om effektene av koffein på hjertet; mange kilder anbefaler at individer sjekke med helsepersonell hvis de er bekymret for hvordan koffein kan påvirke hjerte helse.
Moderat inntak (1-2 kopper kaffe per dag) er godkjent av American Heart Association. Men foreningen erkjenner også at studier på koffein og hjertesykdommer er mangelfulle.
En fersk studie som ble beskrevet på en AMA-konferansen i San Francisco og rapportert av National Institutes of Health fant at kaffedrikkere hadde en lavere risiko for sykehusinnleggelse på grunn av uregelmessig hjerterytme; brus drinkers ble ikke studert.
En annen rapport avslørt på samme konferanse funnet en link mellom koffein og høyt blodtrykk, men konkluderte med at risikoen var "beskjeden".
The National Institutes of Health påpeker at flere studier på koffein og hjertesykdommer har blitt kritisert for å være utført i et mindre-enn-grundig måte; noen eksperter tviler på troverdigheten av studiene som resultat.

Sleepless Nights

Koffein kan være en velkommen wake-up bistand, men det kan også holde folk opp om natten. Koffein effekter kan vare 4-7 timer, ifølge Dr. Lawrence Epstein av Harvard Medical School. Koffein kan hindre en person fra å falle i søvn, og fra forbli sovende. Effektene kan være sterkere hos eldre mennesker, som er en større risiko for søvnforstyrrelser forårsaket av koffein.

Effekter på Mood

Koffein er verdsatt for sine Perk-up evner, men familie og venner kan ikke sette pris på de andre følelsesmessige og atferdsmessige konsekvenser av for mye av en god ting.
Koffein (og koffein tilbaketrekning) kan gi irritabilitet. En studie ved National University of Singapore funnet at koffein redusert velvære og økt angst, spenning og nervøsitet blant sine undersåtter.