Digidexo.com

Hva er progressiv Polynevropati?

Hva er progressiv Polynevropati?


Sentralnervesystemet (CNS) består av hjernen og ryggmargen; det perifere nervesystemet (PNS) består av nervebaner løper mellom CNS og organer og lemmer av kroppen. PNS inneholder både motor (bevegelse) og sensoriske nerveceller eller nervefibre; nevropati blir forstyrrelsen av nerveimpulser innen PNS. Progressiv polynevropati beskriver en gruppe av tilstander som eksisterer forstyrrelse av PNS i flere områder, og sykdommen er kronisk med symptomer som gradvis forverres over tid.

Symptomer

Symptomene på polynevropati inkluderer ofte smertefulle opplevelser som brennende eller en pins-og-nåler følelse i hender og føtter, ifølge Merck Manuals. Andre symptomer kan være et tap av følelse slik at en person ikke lenger føles temperatur eller smerte; i dette tilfellet pasienten er i fare for skader og infeksjon til de berørte områdene. Andre symptomer som blære eller tarm inkontinens, varierende blodtrykk og seksuell dysfunksjon kan forekomme. I sent stadium progressiv polynevropati, kan respirasjonssvikt føre på grunn av ødeleggelse av nerve funksjon på de musklene som kontrollerer pusting.

Diagnose

Helsearbeidere kan få mistanke progressive polynevropati ved eksistensen av flere, fallende symptomer, og ulike prosedyrer kan pålegges å bekrefte en diagnose. En slik fremgangsmåte er elektromyografi, en test som ser på den elektriske aktivitet i musklene som påvirkes av symptomer. En annen er nervelednings studier hvor hastigheten på overføring av nerveimpulser i nervetrådene symptoma måles.

Årsaker

Progressive eller kronisk polynevropati kan initieres sekundært til andre helseproblemer. Diabetes, alkoholisme, anemi, kreft, vitamin B12-mangel, leversvikt og nyresvikt er alle forhold som kan føre til progressive polynevropati, ifølge Merck Manuals. I mangel av andre sykdomstilstander, er årsaken til progressive polynevropati ofte ukjent.

Behandlinger

Behandling av neuropatier, vil variere avhengig av årsaken. Hvis for eksempel diabetes er årsaken, nøye kontrollere pasientens blodsukker har vist seg å forsinke progresjon. Kirurgisk fjerning av kreft presset mot nerver kan avlaste noen symptomer. I tilfeller hvor en Årsaken er ukjent, smertestillende midler, anestetika og antidepressive medikamenter kan være nyttig i å lindre smerte symptomer. Fysioterapi er ansatt for å hjelpe til med muskelsvakhet, stivhet og sammentrekning.

Akutt Polynevropati

Det finnes andre polynevropatier av PNS hvori utbruddet er plutselig; Dette er kjent som akutt eller idiopatisk polynevropati. I disse tilfeller symptomer kan ta fra flere timer til fire uker for å nå sin maksimale effekt; hvoretter de vil begynne å sakte øke. Disse sykdommene er ikke progressive og så deres virkninger ikke vil være permanent. The Center for perifer nevropati lister mange årsaker til akutte polynevropatier, inkludert: vitaminmangel, infeksjoner, heavy metal eksponering, bivirkninger av enkelte legemidler, og en autoimmun reaksjon som Guillain-Barrés syndrom.