Digidexo.com

Hygieniske Aktiviteter for barn

Hvis du vil at barna skal føre en sunn livsstil, må du vise dem veien til å gjøre det. Du kan modellere riktig atferd, spisevaner og mosjon rutiner. Du kan melde dem i sport eller treningstimer. Og du kan også lære dem om personlig hygiene med noen enkle og morsomme aktiviteter som vil fremme en levetid på hygienisk helse.

Vask hendene

Når barn vasker hendene, de ofte hoppe over flere viktige skritt; Faktisk, kan det føre til at du lurer på om de fjernet eventuelle bakterier i det hele tatt. Lær barna at når de vasker hendene, bør de alltid bruker såpe og vann, og holde hendene i kontakt med såpe for en lang tid. For å lære dette, har barn synge en sang mens de skrubbe. Dette vil holde dem soaping lenge nok til å drepe bakterier på hendene.
Har barn våt sine hender og deretter skru av kranen. Neste de skulle gni litt såpe i sine palmer og begynner å synge. De kan synge enten alfabetet sang eller "Happy Birthday" sang. Når sangen er over, er det greit å slå kranen tilbake på og skyll av såpe.

Puss tennene dine

Tann-børsting kan være en morsom aktivitet for barna, som liker fargerike tannkrem og tegn dekket tannbørster. Men med all den tegneserie kommersialisme, kan du være bekymret for at tennene ikke virkelig får rent. Hjelpe barn å lære om munnhygiene ved å vise dem den riktige måten å pusse tennene.
Begynn ved å vise barna hvordan de skal sette en liten mengde (ert størrelse ball) tannkrem på sine børster. Da bør de våte børsten og begynne børsting. Du kan bruke en kjøkkentimer for å lære dem hvor lenge deres tann-børsting bør ta; markere timeren med en permanent markør i to minutter, slik at barna vil vite når det er greit å stoppe. Eller du kan rett og slett vise dem en klokke og fortelle dem at den andre hånden har å gå hele veien rundt to ganger før de kan stoppe børsting.
Du kan kjøpe tannbørster med innebygd blinkende lys for å hjelpe til med denne prosessen. Barnet trykker på en knapp på tannbørsten og den blinker. Når lyset slukkes, kan de slutte å pusse og skyll. Du kan også kjøpe spesiell munnvann som vil vise barna hvor deres plakk bygge opp er plassert, slik at de vil se hvor effektive deres børsting egentlig var.

Andre hygiene tips

Du kan lage et spill eller morsom aktivitet av andre hygienerutiner i tillegg. Gjør et insentiv diagram på papir og gi barnet klistremerker for å opprettholde god hygiene. Gi dem såpe i morsomme figurer eller skummende boble bad i badekaret for å oppmuntre grundig rensing. Lær dem å hoste eller nyse inn i en fargerik lommetørkle i stedet for sine palmer. God hygiene vil være rett rundt hjørnet.