Digidexo.com

Slik Lavere serotonin

Serotonin er en viktig kjemisk i kroppen som er ansvarlig for å kontrollere humør, energinivå og evne til å sove. Lavere serotoninnivået kan føre til alvorlig depresjon, konstant tretthet og søvnløshet. Her er de vanligste måtene å redusere serotonin.

Slik Lavere serotonin

Senking serotonin

•  Dårlig kosthold og mosjon kan forårsake alvorlige dråper i serotoninnivået, uavhengig av alder eller vekt. Mangelfull trening og immobilitet, kombinert med regelmessig angst, kan få ned disse nivåene. Dietter som består av lav-karbohydrat, høy-protein måltider også lavere serotonin mengder.

Mangel på sollys er en annen ledende årsak til lavt serotonin nivåer. Hvis du er stadig inne eller ikke utsettes for sollys over lengre tid, kan serotoninnivået faller. Dette er en viktig årsak til depresjon i løpet av vinteren.

Høye nivåer av stress er også en vanlig årsak til lavt serotonin nivåer. Angst, depresjon eller en hektisk timeplan kan bidra til problemet. Prøv å ta litt tid hver dag til å slappe av og meditere.

Slankepiller, narkotika, smertestillende medikamenter eller reseptbelagte legemidler kan føre til serotoninnivået til å slippe inn noen individer. Spør legen din om dine medisiner 'effekter på serotonin.