Digidexo.com

Slik fjerner mat fast i Mandlene

Slik fjerner mat fast i Mandlene


Mandlene er plassert på toppen av halsen, på hver side. Begge mandlene inneholde bresprekker, kjent som krypter, hvor matrester kan bli sittende fast. Vanligvis vil du naturligvis svelge disse forekomstene uten engang å vite at de eksisterer. Noen ganger kan de holde seg til mandlene og danner en klump med bakterier og døde celler. Ifølge Medical Forbrukerens advokat, er disse klumpene kalt tonsilloliths eller mandel steiner. De forårsaker betennelse, dårlig ånde, og noen ganger en sår hals. Prøv å fjerne dem med noen enkle hjem rettsmidler.

Slik fjerner mat fast i Mandlene

•  Prøv å hoste. Hard hoste kan løsne matrester og annet rusk, og tvinge det ut av munnen din.

Gurgle ofte med salt vann, eller i det minste etter hvert måltid. Den medisinske forbruk advokat anbefaler å bruke ca 1 ts. av vanlig bordsalt blandet i et glass med vann for å løsne matrester. Det kan også bidra til å drepe bakterier som forårsaker dårlig ånde.

skrape matpartikler ut om verken hoste eller gurglet jobben for deg. Bruk en steril bomullspinne til å forsiktig skrape mandlene. Ikke ta på drøvelen, som er den dråpeformede strukturen henger ned på baksiden av munnen. Berøring drøvelen vil føre gagging.

Bruk en vann pik hvis du er ukomfortabel med skraping mandlene. En vann pik er en enhet som tannleger bruker ofte. Det gir trykkvann. Skyll mandlene med vannet pik å fjerne matrester.