Digidexo.com

Fruktoseintoleranse hos barn

Fruktoseintoleranse hos barn


Fruktose er det naturlig forekommende sukker som finnes i frukter. Menneskeskapte fruktose kan bli funnet i baby og barn mat og drikke som søtningsmiddel.

Symptomer

Ifølge barnet ernæringsekspert Mario Cassar, symptomer på fruktoseintoleranse er: oppkast, sterke magesmerter og hypoglykemi symptomer etter fruktose har blitt inntatt. Andre symptomer kan være: irritabilitet, overdreven søvnighet, kramper og en intoleranse for frukt eller søt mat.

Testing

Barn med mulige fruktose intoleranse er testet gjennom en detaljert fysisk undersøkelse, leverfunksjonstester og enzymstudier. Fruktose intoleranse kan også føre til at barn å utvikle hypoglykemi, hyperuricemia kjennetegnet ved store mengder av urinsyre i blodet og unormal nyrefunksjon.

Behandling

Cassar sier at den mest effektive behandlingen av fruktose intoleranse hos barn er å fjerne alle kilder til fruktose fra kostholdet. Barn kan også ha nytte av å fjerne alle kilder til sukrose fra kostholdet. Barn som har utviklet komplikasjoner som et resultat av fruktose intoleranse vil trenge spesifikk behandling i henhold til spesifikke forhold.

Forebygging / løsning

Foreldre med en familiehistorie med fruktoseintoleranse kan ha nytte av genetisk veiledning for å hindre fruktoseintoleranse symptomer hos sine barn. Foreldre kan også sørge for at barn holder seg til en streng, fruktose-diett for å hindre de skadelige effektene av fruktoseintoleranse.

Advarsel

Fruktoseintoleranse er en alvorlig helsetilstand som bør tas opp umiddelbart av en barnelege. Alvorlige komplikasjoner som anfall, gikt, leversvikt og muligens død kan resultere hvis tilstanden forblir ubehandlet.