Digidexo.com

Polycystisk nyresykdom Treatment

Når du utvikler klynger av cyster i nyrene, du lider av en lidelse kjent en polycystisk nyresykdom. Ettersom tilstanden vedvarer, kan du begynne å utvikle disse cyster innen andre områder av deg kroppen, men de fleste av skadene er vanligvis isolert til nyrene. Mens disse cystene er sjelden ondartet, er behandling nødvendig, siden du kan utvikle andre helserelaterte problemer, for eksempel høyt blodtrykk, leverproblemer, ryggsmerter, aneurismer og leversvikt.

Livsstil

For å bekjempe utviklingen av polycystisk nyresykdom, du ofte trenger å gjøre noen alvorlige endringer i livsstilen din. Dette skyldes i stor grad effekten tilhørende høyt blodtrykk har på nyrene. Som du lar ditt blodtrykk ukontrollert, kan det sette ytterligere skade nyrene dine, så prøv å endre matvaner å reflektere en lav-fett diett. Sammen med denne endringen i kostholdet, begrense inntak av natrium samt alkoholforbruk. Begge disse ting kan ha en virkning på blodtrykket og dermed en effekt på dannelse av cyster. En økning i mosjon og stressmestring kan også gå langt i å behandle denne tilstanden. Og hvis du røyker, ta del i et opphør program.

Medicinal

Hvis blodtrykket ditt er høyt og du ikke klarer å kontrollere det med en endring i livsstil, vil legen ofte foreskrive en ACE-hemmer. Dette er en standard form for behandling for mennesker som lider av hypertensjon assosiert med polycystisk nyresykdom, så ta denne medisinen daglig.

Foruten saker som involverer blodtrykket, kan det hende du lider av andre komplikasjoner av tilstanden, som smerte. I denne situasjonen, en over-the-counter smertestillende, som paracetamol eller ibuprofen, kan bidra til å lette denne smerten. Men med mer kroniske smerter på grunn av cyster i nyrene, kan du kreve en resept smertestillende for å finne lindring.

For andre, polycystisk nyresykdom ofte gjør dem mer utsatt for bakterielle infeksjoner. Når dette er tilfelle, dreier seg rundt behandling herding infeksjonen gjennom en kurs av antibiotika. I denne situasjonen bør eventuelle antibiotika foreskrevet tas inntil resepten går ut. Ikke fortsatt behandling kan lett tillate en gjentakelse av infeksjonen.

Kirurgisk

Noen ganger, polycystisk nyresykdom, spesielt i mer betydelige tilfeller krever kirurgi. Med denne formen for behandling, to tilnærminger er den klart mest vanlige. Når cystene blir for stor, kan en kirurgisk prosedyre være nødvendig å faktisk drenere væske fra klyngene, slik at for bedre funksjon av nyrene. Men hvis nyrene begynner å svikte, vil du vanligvis trenger å gå gjennom dialyse eller en faktisk transplantasjon.