Digidexo.com

Hva er Dialyse for?

Dialyse innebærer bruk av en kunstig nyre eller dialysatet fluid som erstatning for den naturlige funksjon av nyrene i de tilfeller hvor nyrene ikke er i stand til å fungere som normalt.

Historie

Leger utførte den første nyredialyse i 1940 og det ble en regelmessig brukte behandling i løpet av 1960.

Betydning

Når nyrene funksjon på bare 10 prosent av sitt vanlige kapasitet, er nyre dialyse nødvendig. The National Kidney og urologiske Disease Clearinghouse melder at 354 754 amerikanere fikk dialyse i 2006.

Kronisk nyresvikt

Diabetes, nyresykdom, høyt blodtrykk, nyre blokkeringer eller eksponering for visse giftstoffer resultere kan resultere i kronisk nyresvikt, hvor redusert funksjon av nyrene er permanent. I slike tilfeller er dialyse kreves for varigheten av pasientens liv.

Akutt nyresvikt

Infeksjoner og nyrestein noen ganger føre til akutt nyresvikt, en midlertidig feil på nyrene. Når akutt nyresvikt er alvorlig, er dialyse brukes inntil den underliggende årsaken til feilen blir kurert.

Effekter

Nyre dialyse fjerner overskytende væske, toksiner og elementer som natrium, kalium og bikarbonat fra kroppen. Nyrene vanligvis utfører denne funksjonen når de fungerer som de skal.