Digidexo.com

Aktivitet på Hvordan bruke en høyde Chart

Da vi var barn, mange av oss hadde en høyde diagram på døren av våre soverom. Disse diagrammer, som vanligvis hadde noen tegneseriefigur trykket på dem, merket vår fremgang som vi vokste. Men med legen din, den vennlige høyde diagrammet er nå brukt som et verktøy for å måle et barns fremgang på et vekstskjema som viser hvordan et barn kan sammenlignes med andre på hans alder, og indikerer eventuelle helseproblemer som kan utvikle.

Hva er et Høyde Chart?

Selv om de fleste barn vokse i sitt eget tempo, har Centers for Disease Control fastsatt retningslinjer i form av høyde og vekt diagrammer for friske størrelser og kroppsvekt for barn i alle aldre. Husk at generelle livsstilsfaktorer som fysisk aktivitet og ernæring kan spille en rolle i et barns høyde og kroppsvekt til enhver alder. Endringer i vekstmønster kan være en indikasjon på dårlig ernæring eller en endring av miljø. Du bør ta barnet ditt for å se en lege hvis barnet ditt opplever noen raske endringer i hans eller hennes høyde eller vekt.

Har alle barn bruker samme kart?

En annen høyde diagram kan benyttes for forskjellige aldre, samt forskjellige kjønn. Gutter og jenter vokser på ulike priser, som gjør spedbarn under 36 måneder. Spesielle vekstkurver kan anvendes for barn som har tilstander som Downs syndrom. Babyer er generelt målt etter lengde og hodeomkrets, mens barn mellom 2 år og 20 år har målt høyde og vekt samt body mass index (BMI). Foreldre bør vente med å kjøpe et hjem høyde diagram for veggen til deres barn er ca 2 år gammel. Hvis du ikke ønsker å vente med å gå til legen for å få barnet ditt målt, kan du måle barnets høyde og veie ham eller henne og ta kontakt med en vekstskjema for å få et grovt anslag over hvor barnet ditt kan sammenlignes med andre. Du kan finne et vekstskjema på nettet eller i noen foreldre og barns helse bøker. På kartet, finne linjen for ditt barns alder og og linjen for ditt barns høyde, og rutenettet vil vise deg persentil.

Persentiler

Et barns målinger av høyde, vekt og kroppsmasse rangeres innenfor en bestemt persentil. Dette er en sammenligning mellom barnet og andre barn på hans eller hennes alder. Jo høyere et barns persentil, jo større han blir sammenlignet med andre barn på hans alder, og jo lavere persentil, jo mindre han er i sammenligning. For eksempel, et barn som er i den 40. persentilen er en for hvem 40 prosent av barn hans eller hennes alder er mindre, og 60 prosent er større. CDC bestemmer prosentiler basert på et gjennomsnitt av barn i USA. Å være i en høy eller lav persentil indikerer ikke et helseproblem, spesielt hvis andre søsken også rangere i en høyere eller lavere persentil. Det er rett og slett en markør i et mønster som en lege kan se på å etablere en historie av barnet. Konsultere legen din for å finne ut hvor barnet rangerer i persentil rangeringer, og hvis en høy eller lav ranking er en grunn til alarm.