Digidexo.com

Hvordan vet en Kid Om ADHD

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med ADHD, kan du være å hjelpe ham ved å gi ham foreskrevne medisiner, endre måten du disiplin ham eller ta ham til terapi. Du har sikkert fortalt lærerne sine om diagnosen, slik at de vet hva som venter og kan imøtekomme hans behov. Men har du satte seg ned og snakket med barnet om ADHD? Det er viktig at han forstår hva som skjer med hans kropp og sinn, slik at han kan spille en aktiv rolle i sin behandling.

Bruksanvisning

Snakker om ADHD

Få skumle ting ut av veien først. Barn vanligvis tenker å se leger og ta medisin betyr at de må være syke. Forsikre barnet om at hun ikke er fysisk syk, at hun ikke trenger å få et skudd eller gå til sykehuset.

Diskuter skylden versus ansvar. Det er ikke barnets feil at han har ADHD, og ​​han må vite det. Han ville ikke ta den fra noen, og kan ikke gi det til noen. Det er bare en del av måten han har gjort, som fargen på håret eller størrelsen på føttene.

Erkjenne det faktum at ADHD kan gjøre det vanskelig å kontrollere oppførselen hans noen ganger, men forsterke det faktum at ADHD ikke er en unnskyldning for å oppføre seg men han ønsker. Fortell barnet ditt at han må jobbe hardt for å huske å følge reglene, og sørge for at han vet at du tror på hans evne til å gjøre dette.

Bruk positivt språk: ikke henviser til barnet ditt som "gal", "hyper" eller "lat".

Gi alderstilpasset informasjon. En seks år gammel sannsynligvis ikke vil forstå en diskusjon om ulike teorier om årsakene til ADHD, men en høy schooler kan føle mer kontroll over livet hennes bevæpnet med så mye informasjon som mulig.

Bruk konkrete eksempler på hans oppførsel for å hjelpe ham å forstå hans tilstand. Bare å si "du er mer aktiv enn de fleste barna" er vage og sannsynligvis ikke vil hjelpe ham se hvorfor han trenger ekstra pleie. I stedet, gi konkrete eksempler. "Det er vanskelig for deg å sitte stille gjennom hele matematikk leksjon Hvis vi jobbe med å kontrollere din ADHD, vil du bli bedre på det, vil karakterene dine bedre, og du vil ha mer tid til å spille i stedet med redoing lekser hver kveld. "

Hvis barnet ditt tar medisiner, snakk med ham om hvorfor han trenger det, og viktigheten av å ta riktig dose og ta det hver dag. Når barnet er gammelt nok til å ta sin medisin uten din direkte tilsyn, understreker farene ved å dele sin medisinering med andre barn, å ta for mye, eller stoppe uten å snakke med deg og legen hans.

Lytt til hennes bekymringer og svare på hennes spørsmål ærlig. Hvis du ikke vet svaret på et spørsmål, gå til legen eller en annen pålitelig kilde sammen for å finne den.

Ta med søsken i en diskusjon om ditt barns ADHD, og følge de ovennevnte retningslinjer når du snakker til dem. Å leve med et barn med ADHD kan være vanskelig: det berørte barnet ofte får mer oppmerksomhet enn de andre barna, rett og slett fordi han krever det. ADHD kan føre til at barn å være aggressiv og forstyrrende, og gjør ting ubehagelig og ubehagelig for andre barn i hjemmet. Å være ærlig om hennes tilstand kan hjelpe dempe bitterhet mellom henne og hennes søsken og oppmuntre forståelse og et bedre forhold.