Digidexo.com

Menopause kan gi kvalme?

Overgangsalder, den naturlige slutten av menstruasjon hos kvinner, er oftest assosiert med hetetokter. Imidlertid er kvalme en sjelden, men ikke uhørt, effekt. Ifølge Dr. JoAnn Manson, professor i medisin ved Harvard Medical School, på Everyday Health nettsted, "Kvalme er ikke et typisk symptom på overgangsalder... Selv om det er mer vanlig enn tidligere realisert."

Perimenopause

Kvalme er mer vanlig i stadier før overgangsalderen. Det er utløst av en progesteron mangel på både premenopausale og postmenopausale kvinner. Dette kvalme, som forekommer i morgen mye som morgenkvalme, kan være forbundet med visse stivelsesholdige matvarer, koffein og meieriprodukter.

Hormon-mangel

Ifølge Dr. Joseph Collins, på nettstedet ditt Menopause Type, "I min erfaring, menopause-relaterte kvalme og hodepine er ofte knyttet til en progesteron mangel." Det kan være fordi progesteron motsetter handlingen av prostaglandiner, stoffer som øker smerte og betennelse symptomer som hodepine og kvalme.

Medisiner og kosttilskudd

Sjekk med legen din hvis du tar medisiner, da disse kan forstyrre med overgangsalder og forårsake kvalme. Høyt inntak av jern og sink kan også føre til kvalme i overgangsalderen.

Behandling

Selv om det er medisiner, inkludert hormonbehandling, for kvalme, naturmidler, som ingefær, anbefales og hjelpe kvitt kvinner av følelsen av å være kvalm.

Endring i kosthold

Eliminere krydret og fet mat, samt rødt kjøtt, kan lindre kvalme i overgangsalderen.