Digidexo.com

Egenskapene Macadamia Oil

Egenskapene Macadamia Oil


Macadamia oljen presses fra mutteren av Macadamia integrifolia treet, innfødt til den australske regnskoger og nå dyrkes over hele verden. Makadamiaolje brukes som en steke eller salatolje, så vel som i kosmetikk og hudpleieprodukter som en fuktighetskrem og hud-beskyttende middel. Hver macadamianøttolje eller "kjerne" består av mer enn 60 prosent olje.

Grunnleggende egenskaper

Makadamiaolje er flytende ved romtemperatur. Når raffinert, er makadamiaolje en klar, lett rav-farget olje med en liten nøtt, buttery smak og lukt. Macadamia er dyrket over hele verden, spesielt i sin opprinnelige Australia og også i Hawaii og Indonesia. Dens fettsyre og kjemiske sammensatte profiler blir vanligvis ikke påvirket av miljø forskjeller.

Kjemisk sammensetning

Makadamiaolje er rik på oleinsyre, som er den viktigste fettsyren i olivenolje som gir den sin sunne egenskaper. Oljesyre har anti-inflammatorisk egenskaper som kan gjøre det effektivt i bekjempelse av kroniske sykdommer, for eksempel hjertesykdom, ifølge studier ved US Department of Agriculture. Macadamia olje er også en rik kilde til kalsium, vitamin B-komplekset og mineraler som fosfor og jern. Den inneholder også linolsyre, linolensyre, omega-3-essensielle fettsyrer av omega-6-fettsyre, og palmitoleic syre.

I Kitchen

Macadamia olje gjør en utmerket stekeolje på grunn av høy varmekapasitet og høy røyk punkt. Den inneholder rundt 80 prosent enumettet fett og har ingen trans-fettsyrer. Det er meget stabil på grunn av sin lave flerumettede fettinnhold på omkring 3 prosent, og har en unrefrigerated holdbarhet på ett til to år. Det er ansett som hjerte-sunn forhold til smør eller vegetabilske oljer. Når den brukes til matlaging, beholder macadamianøttolje en nøtteaktig smak, så det er ofte brukt til å erstatte olivenolje i baking, sauteing fisk eller blande salatdressinger.

I Cosmetics

Takket være den høye enumettet fettsyre og høy palmitoleic syreinnhold, er makadamiaolje en mykgjørende, beskyttende olje med en høy grad av huden absorpsjon. Den brukes som en helbredende olje for arr, solbrenthet og andre hudirritasjoner. Oljen ligner talg, olje naturlig produsert av menneskelig hud, og er ofte anbefalt for tørr og aldrende hud. Det er ofte brukt som en base olje for massasje olje blander og er ofte funnet i fuktighetsgivende kremer, kroppskremer, dusj gels, såper, sjampo og balsam.