Digidexo.com

Liste over matvarer som gjør deg smartere på skolen

Liste over matvarer som gjør deg smartere på skolen


Hva vi spiser ikke bare forsyner oss med energi og påvirker oss fysiologisk, det spiller også en stor rolle i vår mentale ytelse. Et sunt, balansert kosthold som inneholder magre proteiner, komplekse karbohydrater og sunt fett er viktig for å oppnå optimal intellekt. Hva mer, kan enkelte vitaminer og mineraler bedre konsentrasjon, bistand minne og øke total hjernefunksjon.

Egg

Egg lage den perfekte frokost før en mentalt utfordrende dag på skolen. Egg er en god kilde til protein og har en høy biologisk verdi - noe som betyr at kroppen din kan raskt utnytte de inntatte næringsstoffer. De aminosyrer i proteiner er viktig for å opprettholde og å bygge nye nevrotransmittere i hjernen. I tillegg egg inneholder et unikt næringsstoff kalt kolin, noe som forbedrer hukommelse og kognitiv funksjon.

Bær

Frukt og grønnsaker som er høy i antioksidanter spiller en viktig rolle i å fremme sunn hjernens funksjon. Bær er spesielt høy i antioksidanter og fytokjemikalier, beskytter hjernecellene mot skader forårsaket av frie radikaler. Friske bær er et perfekt tillegg til fruktsalater, eller prøv snacking på tørkede bær i løpet av dagen for å holde hjernen din fungerer optimalt.

Tomater

Tomater er også full av antioksidanter, og i særdeleshet, lykopen, som er knyttet til økt mental evne og en redusert risiko for demens. Lykopen er lettere absorbert fra kokte tomater, så prøv å spise pasta eller ris retter med tomatbaserte sauser for en hjerne-sunn lunsj.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er en stor kilde til essensielle fettsyrer, også kjent som "gode fettstoffer," viktig for mental utvikling. Solsikkefrø inneholder store nivåer av tiamin, som forbedrer hukommelse og konsentrasjon. Legg nøtter og frø til tørkede bær for å gjøre en energigivende matbit som er bra for din mentale ytelse.

Mørk sjokolade

Sjokolade med høyt coco-bønne innhold bærer mange helsemessige fordeler når det spises i moderate mengder. Flavanoler, som finnes i overflod i mørk sjokolade, forbedrer blodstrømmen til hjernen, tilrettelegging konsentrasjon og hukommelse.