Digidexo.com

Hva er insulin?

Hva er insulin?


Insulin gjør at glukose (sukker) som ligger i blodet ditt til å skrive inn celler. Når det er i cellene dine, er det brukt for energi. Insulin holder blodsukker innenfor et normalt område. Hvis kroppen ikke produserer insulin, vil mengden av sukker i blodet ditt øke til usikre nivåer. Sukker nivåer for de fleste er rundt 100, men kan gå opp til 150 opp til to timer etter å ha spist.

Typer

Det finnes forskjellige typer av insulin for type 1 og type 2 diabetes. Ulike typer jobber også på forskjellige måter. Hurtigvirkende insulin, slik som Novolog, Apidra og Humalog fungerer umiddelbart ved introduksjon til kroppen. Korttidsvirkende insulin, slik som Humulin-R fungerer akkurat nå, og er ikke tids utgitt. Middels langtidsvirkende insulin, slik som Humulin-N kommer inn i kroppen, må da bli absorbert av kroppen før det begynner å fungere. Langtidsvirkende insulin, slik som Levemir og Lantus er tatt en gang om dagen og arbeid gjennom en 24-timers periode. Det bygger også opp i systemet.

Funksjoner

Insulin gjør at diabetikere å kontrollere blodsukkeret. Selv om en diabetisk diett likevel må overvåkes, vil det tillate ham å spise ulike typer sukker, slik som laktose og glukose i moderate mengder. Noen diabetikere kan også spise sukker i form av godteri, selv om det ikke er anbefalt.

Time Frame

Langtidsvirkende insulin kommer inn i systemet raskere dersom det injiseres i en muskel eller små blodkar, men er mer konsistent når gitt i magen i navle-området. Dersom du trener før du tar din skutt, og insulinet injiseres i en muskel som ble brukt under øvelsen, vil insulin inn systemet raskere. Bruke varme til injeksjons stedet hjelper også insulin inn systemet raskt.

Advarsel

Det er noen bivirkninger av insulin. Hurtigvirkende insulin kan forårsake sever hypoglykemi (alvorlig lavt blodsukker) opp til 10 til 15 minutter etter å ha tatt den. Det er også knyttet til vektøkning, særlig i mennesker med type 2 diabetes hvis de er overvektige når stirrer insulinprogrammet. Langsiktig insulin kan føre til tap av fettvev nær injeksjonsstedet, slik at injeksjonsstedet bør endres ofte. Sjeldnere bivirkninger inkluderer hevelse, ødem og allergiske reaksjoner på insulin.

Betraktninger

Hvis du tar insulin, må du holde deg hydrert. Dehydrering senker blodstrømmen til huden, som hindrer absorpsjon av det injiserte insulin. Pass på at du lagrer insulin riktig, ellers kan miste sin effektivitet. Sjekk alltid din resept før du forlater apoteket, spesielt hvis du tar en av de Humulins --- er det lett for apoteket for å gjøre en feil når du fyller resept.