Digidexo.com

Foods med masse Protein

Foods med masse Protein


Protein er ekstremt viktig i ethvert kosthold, og er en integrert del av hver eneste celle i kroppen din. Enten du prøver å pakke på muskel eller miste noen ekstra pounds, kan protein hjelpe deg å oppnå dine mål. Legge til protein og kutte karbohydrater er en komponent i noen vekt-tap programmer, men det må gjøres med forsiktighet. Alltid snakke med en lege eller ernæringsfysiolog før radikalt endre kostholdet.

Fisk og fjærfe

Fisk og fjærfe er mat å legge til kosthold som inneholder høye nivåer av protein. Laks, makrell og kveite alle har over 15 g protein per 3 oz. av fisk. Skinn kylling bryst og skinn kalkun (lys og mørk kjøtt) er også gode kilder til protein med rundt 30 g protein eller mer, per 4-oz. servering. Best av alt, hver og en av disse matvarene har null karbohydrater.

Beans

Protein er ikke bare for kjøtt elskere. Vegetarianere og veganere trenger også protein, og bønner er en utmerket kilde til det. Kikerter, kidneybønner, svarte bønner og lima bønner har rundt syv til åtte g protein per 1/2 kopp (kokt) servering. Men soyabønner har over 11 g protein for samme servering størrelse.

Nøtter

Hvis du vanligvis snack på junk food eller andre lav protein mat, kan du prøve å erstatte dem for nøtter. Mandler, jordnøtter og cashew har alle betydelig mengde protein i dem, inneholdende 8, 9 og 5 g per 1/4 kopp servering, henholdsvis.

Dairy

Egg er en god kilde til protein, med rundt 6 til 7 g protein per stort egg. Men det er andre meieriprodukter, som melk, cottage cheese, sveitsisk ost, Münster ost, cheddar ost og lav-fett yoghurt som også inneholder store mengder protein.

Tofu

Tofu er en utrolig allsidig mat, laget av soyabønner melk. Dette er en fordel for vegetarianere eller veganere, fordi den ikke inneholder kjøtt eller meieriprodukter. Men det er også i stand til å være smaksatt i en nesten endeløs rekke måter. Tofu er også høy i protein med rundt 10 g per 1/2 kopp servering.

Svinekjøtt

De fleste kjøtt inneholder en betydelig mengde protein, og svinekjøtt er ikke noe unntak. En 3-oz. svinekam og en 3-oz. servering av svinekjøtt spare ribs hvert inneholde mer enn 24 g protein. Bacon, inneholder imidlertid betydelig mindre protein per porsjon.

Beef

Beef kommer i mange former, fra kjøttdeig til grytestek til ulike kutt av biff. Men en ting alle former for storfekjøtt har til felles er at de er lastet med protein. Uansett hvilken form for biff du spiser, vil den ha minst 20 gram protein per 3-oz. unse servering (kokt). Det er verdt å nevne imidlertid at rødt kjøtt er høy i kolesterol, natrium og kalorier. Men hos friske doser, er rødt kjøtt greit å spise, med mindre legen din har rådet deg mot den.