Digidexo.com

Hvordan behandle akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen, som er et organ som ligger i det øvre venstre hjørnet av magen. Dette organ er viktig for fordøyelsen av mat og sekresjon av insulin i kroppen. Noen ganger kan det bli betent og eller infisert. Dette kalles pankreatitt. Akutt pankreatitt kan deles inn i to hovedkategorier: ødematøst eller mild akutt pankreatitt og nekrotiserende eller alvorlig akutt pankreatitt. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle akutt pankreatitt.

Bruksanvisning

•  Forstå behandling av akutt pankreatitt er rettet mot å korrigere eventuelle underliggende disponerende faktorer som kan forårsake denne tilstanden og på bukspyttkjertelbetennelse selv. De viktigste faktorene som kan føre til akutt pankreatitt inkluderer galleblæren steiner, alkoholmisbruk, høyt serum triglyseridkonsentrasjoner, høye serumkalsiumnivåer og narkotika.

Ved alvorlig pankreatitt, intensivavdeling overvåking og support av pulmonal, nyre-, sirkulasjons og hepatobiliær funksjon kan redusere systemisk følgetilstander.

Forekomsten av bukspyttkjertelen infeksjon er en ledende dødsårsaken i akutt nekrotiserende pankreatitt. Tre tilnærminger er tatt for å redusere bakterieinfeksjoner i akutt nekrotiserende pankreatitt: fôring for å unngå sentral linje relaterte infeksjoner, vedlikeholde gut barriereintegritet og redusere bakterietrans; selektiv dekontaminering av tarmen med ikke-absorberende antibiotika; og profylaktiske systemisk antibiotika. Av disse er profylaktisk systemisk antibiotika og ernæring veldig mye anbefales.

Husk at kirurgisk debridement bør gjøres i ekstreme tilfeller for å fjerne de døde pankreasvevet selv. Dette bør være reservert for svært kritiske pasienter spesielt i de hvor bakteriell infeksjon har oppstått, og som ikke bedres med antibiotika.

Hos pasienter med pankreatitt grunn av galleblæren steiner, tidlig ERCP, som er en spesiell endoskop som er gått helt inn til pankreasgang går gjennom munnen og mage, og sfinkterotomi (gi et kallenavn i åpningen av bukspyttkjertelen kanal som åpner inn til tarmen) kan vise seg gunstig. Dette gjøres for å fjerne steinene som blokkerer pankreasgang og gallegang. Kolecystektomi bør utføres før utslipp for å unngå fremtidige angrep.