Digidexo.com

Hva er PICC?

En PISK, eller PISK linje, er en type av kateter som er innført i en vene i armen. Dette begrepet står for periferisk innsatt sentralt kateter og glir gjennom et kar inntil den når en stor vene i nærheten av hjertet.

Fordeler

En PICC linje kan levere antibiotika, kjemoterapi, kosttilskudd og væsker i kroppen din. I tillegg er en blodåre kan nås for blod trekker gjennom PICC linje, noe som eliminerer behovet for å ha gjentatte nålestikk. En annen fordel med en PICC er at hvis venene er skjøre eller vanskelig å palpere, vil du ikke trenger å tåle gjentatte forsøk på å vene tilgang.

Time Frame

Selv om en PICC linje ikke kan bo på plass på ubestemt tid, kan det være på plass for flere måneder av gangen. En PICC linje er vanligvis satt inn på sykehuset og kan holdes på plass selv ved utskrivning, som pleiepersonell vil gi PICC linje faglig utdanning før du går hjem.

Advarsel

En lokal infeksjon kan utvikle seg på PICC linje nettstedet, og hvis den ikke behandles, kan bli en alvorlig systemisk infeksjon. Hvis du opplever smerte, hevelse, drenering eller blødning, ring din lege med en gang. I tillegg, hvis du får feber, frysninger, hoste eller hvis du føler deg svak, få øyeblikkelig legehjelp, da disse symptomene indikerer en systemisk infeksjon.