Digidexo.com

Bone Sykdommer og lidelser

Skjelett som osteoporose kan oppstå i alle aldre, setter nesten 44 millioner amerikanere i fare, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer. Noen skjelett har ingen symptomer i utgangspunktet, så det er viktig å vite hva du skal se etter. Rådfør deg med legen din hvis du observerer tegn på noen av de nevnte lidelser.

Osteoporose

Osteoporose er en sykdom som oppstår når benet blir porøs, som forårsaker benet til å bli skjøre, noe som øker risikoen for brudd. Benet blir porøse når resorpsjon av gamle bein skjer for fort for nye bein å danne. Osteoporose kalles ofte en stille sykdom fordi bentap kan skje uten forvarsler eller symptomer. De fleste pasienter ikke engang vet at de har osteoporose før et brudd oppstår. Behandling omfatter mosjon og et kosthold som inneholder kalsium og vitamin D, som begge bidrar til å styrke bein. Medikamenter blir også brukt til å behandle og forebygge bentap.

Bone Cancer

I bein kreft, er normalt benvev ødelagt av svulster. Disse svulstene er ofte forårsaket av kreftbehandling. De fleste tilfeller av benkreft er noncancerous, men de har alle forårsake smerte assosiert med tumoren i benet. Hevelse og vedvarende smerte kan noen ganger være symptomer på bein kreft. Den vanlige behandlingen for bein kreft er å fjerne hele svulsten, og pass på at ingen kreft er etterlatt. Som de fleste kreftformer, noen ganger kjemoterapi og stråling brukes til å krympe svulster før operasjonen. Visse bein kreftformer, som chondrosarcoma, ikke responderer på cellegift og stråling; derfor er kirurgi det eneste alternativet for behandling av disse kreftformene.

Paget sykdom

Pagets sykdom er en kronisk lidelse som fører knoklene blir deformert og forstørret. Årsaken til Pagets sykdom er for tiden ukjent, men det er antatt å være forårsaket av en viral infeksjon. Symptomer på Paget sykdom kan variere, men de vanligvis er smerter i det berørte området, hodepine og nedsatt hørsel når sykdommen påvirker skallen. Knokler som påvirkes av Pagets sykdom er også mer utsatt for brudd. Behandlinger for Pagefs sykdom inkluderer medisiner for å inhibere benresorpsjon og kirurgi for å omstille og forme benet.

Osteogenesis Imperfecta

Osteogenesis imperfecta, også kjent som benskjørhet, oppstår når benene bryte enkelt uten angitte årsak. Selv om den nøyaktige årsak er ukjent, er det antatt å være relatert til en genetisk defekt som bevirker benkollagen å være ufullkommen eller deformert. Symptomer på osteogenesis imperfecta, i tillegg til benskjørhet, inkluderer en trekantet ansiktsform, spinal kurvatur, en unormalt liten kiste og alder hos nyfødte, alvorlig hørselstap i alderen 20 og 30, og problemer med tennene. Fordi det er ingen kur for osteogenesis imperfecta, er målet å forebygge misdannelser med fysioterapi og bukseseler. Frakturer er reparert og lange bein er stabilisert med en metallstang.

Osteonekrose

Osteonekrose er forårsaket av tap av blodtilførselen til et bein. Noen årsaker til dette blodtap kan omfatte skade, trykk inne i bein og alkohol og steroider. I begynnelsen, det kan være smertefullt stadig å legge vekt på benet. Som nekrose fortsetter, kan tap av bruken av ben eller ledd finne sted. Blodfortynnende blir noen ganger brukt for å hindre blodpropper som kan blokkere blodtilførselen til beinet. Kjerne dekompresjon kirurgi er brukt for å avlaste trykket i benet og øke litt blod flyte.