Digidexo.com

Forstøvning Behandlinger

The American Academy of Allergy og Astma Immunology rapporterer at mer enn 34 millioner amerikanere lider av astma. Astma er en luftveis tilstand som forårsaker luftveiene i lungene for å begrense, noe som gjør det vanskelig å puste. Astma resulterer i 250 000 dødsfall i USA hvert år og har potensial til å forårsake andre komplikasjoner, for eksempel permanent forsnevring av luftveiene. På grunn av disse mulige virkninger, er det viktig å behandle astma gjennom medisinering og andre metoder. En form for behandling som brukes av leger er en forstøver.

Identifikasjon

The American Thoracic Society identifiserer en forstøver som en enhet som komprimerer flytende medisinen i gassform. Kompressoren komponent av forstøveren er en rektangulær boks med en dyseåpning. En plastrøret festes til munnstykket og har en ampulle med flytende medisin. Når du slår på kompressoren, det øker trykket i røret. Dette reduserer den tilgjengelige plassen for væsken til å oppta, som i sin tur gjør det slår inn i en gass. Gassen deretter reiser gjennom røret inn i en maske som du dekke til munn og nese med å inhalere medisinen.

Usage

Ved hjelp av en forstøver er en relativt enkel prosess. Først legger du medisinen inn i lagrings kopp eller kontakten på forstøver. Dette innebærer noen ganger å blande en rekke medisiner. Etter det du vanligvis skru beholderen på plass. Etter å ha slått kompressoren på, masken glir over munn og nese og sikret med et elastisk bånd som glir over ørene og over baksiden av hodet. Mens iført maske, anbefaler legene å puste dypt inn og holde pusten i 10 sekunder før du sakte puster ut. Behandlingen fortsetter inntil all væsken er fordampet medisinering. Dette krever vanligvis 8 til 10 minutter fra start til slutt.

Fordeler

På grunn tåke reiser direkte til lungene, forstøvere tillate pasientene å motta høyere konsentrasjoner av medikamenter. Inhalerte medisiner som brukes til behandling av astma, slik som kortikosteroider, presentere færre bivirkninger enn de som er tatt muntlig. Medisinen administreres gjennom nebulizers arbeider for å redusere betennelse og innsnevring i luftveiene, noe som gjør det lettere å puste. Når den brukes regelmessig, nebulizers sterkt redusere effekten av astma, rapporterer Mayo Clinic.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer nebulizers brukes til å behandle astma. Ett hovedskille mellom typer nebulizers er om de er små eller store volum. Lite volum nebulizers levere større mengder medisin til lungene; imidlertid, mengden av legemiddel de produserer varierer med hver bruk. Store volum nebulizers en tendens til å gi mer konsistente doser av medisin over tid, rapporterer en University of New Mexico studien. Nebulizers er også tilgjengelig i både batteridrevne og elektriske former.

Betraktninger

Forstøver medisiner noen ganger føre til bivirkninger, inkludert frysninger, heshet, øret lunger og tretthet. Det er også en mulighet for mer skadelige bivirkninger, for eksempel uregelmessig hjerterytme og beslag. Selv nebulizers redusere hyppigheten av astma angrep, hvis du opplever et angrep etter å ha brukt en forstøver, vil det vanligvis være mer alvorlig enn de andre angrep. Du bør diskutere med legen din hva du må gjøre i tilfelle av en alvorlig astmaanfall.