Digidexo.com

Hvordan behandle Iron Anemi

Jernmangel anemi oppstår når kroppen ikke produserer nok jern, forårsaker kroppen til å gjøre mindre og færre røde blodlegemer. Hemoglobin er en del av den røde blodcellen og transporterer oksygen gjennom legemet. Jernmangel anemi er et signal om at kroppen ikke produserer nok hemoglobin og mindre oksygen sirkulerer i kroppen. Tilstanden kan være kronisk eller forbigående.

Bruksanvisning

Hvordan behandle Iron Anemi

•  Finn ut om symptomer på jernmangel finnes. Symptomer kan oppstå langsomt og være mild, men øke i intensitet som jern anemi forverres. Symptomer kan omfatte:

Svimmelhet
Svakhet og lei følelse
Blek hudfarge
Hodepine
Kortpustethet
Problemer med å konsentrere
Rask hjerterytme
Nummenhet eller kulde i hender og føtter
Irritabilitet

I babyer og barn, kan symptomer inkluderer:

Kort oppmerksomheten span
Moodiness eller fussiness
Lavere vekst utvikling
Utviklingsspørsmål, herunder å snakke og gå mye senere enn forventet

Kontakt lege dersom du får symptomer på jern anemi. En trenet lege vil stille en rekke spørsmål om sykehistorie og symptomer og kjøre egnede blodprøver for å avgjøre om symptomene passer kriteriene av jern anemi. Blodprøver kan inkludere røde blodlegemer og en jern test.

Risikofaktorer for jern anemi kan inneholde:

Tarmsykdommer
Kronisk blodtap
Familiehistorie
Dårlig kosthold
Menstruasjon
Graviditet
Age

Følg alle instruksjonene som følger av en lege for behandling av jern anemi. Vanligvis er jerntilskudd anbefales i flere måneder, selv om pasienten begynner å føle seg bedre. I noen tilfeller er jern skudd gitt dersom kroppen ikke er i stand til å absorbere jern. Kosthold kan påvirke mengden av jern i kroppen. Spise mat rik på jern, som for eksempel spinat, rosiner, mais og aprikoser, kan bidra til å lindre symptomene. I ekstreme tilfeller kan en blodoverføring være nødvendig å erstatte blod med ødelagte røde blodceller med frisk blod når alle andre behandlingsalternativer er oppbrukt.

Tips og advarsler

  • Babyer eller barn som opplever jern anemi bør behandles umiddelbart. Langtidseffekter av jern anemi kan hindre atferd og mental utvikling. Voksne bør ikke avbryte jerntilskudd hvis diagnostisert med jern anemi. Det kan ta flere måneder for kroppen å gjenoppbygge sine jernmalmressurser i kroppen.