Digidexo.com

Hvordan avlaste forstoppelse med mat

En av funksjonene til tykktarmen er å fjerne vann fra bearbeider mat som passerer gjennom. Den eksakte mengden vann fjernet er en hårfin balanse. Unnlate å fjerne nok vann kan føre til diaré, og fjerner for mye vann fører til forstoppelse. Mens diaré vanligvis resultater fra en sykdom, kan alle oppleve forstoppelse på grunn av dårlige kostvaner. Heldigvis forstoppelse kan vanligvis løses ved noen endringer i kostholdet og ikke nødvendigvis krever medisinering.

Bruksanvisning

•  Øk fiber inntaket. Fiber i kosten legger bulk til fordøyd maten i tarmen. Fiber vil holde på mer vann i tykktarmen, holde den i avføringen i stedet for å bli absorbert inn i blodet og resultere i mykere avføring. Hele korn, belgfrukter (bønner), grønnsaker og frukt er alle relativt høy i fiber. Hvis du ikke får nok av disse typer mat, kan du kjøpe en fiber supplement.

Spis mat med naturlige avføringsmiddel egenskaper. Disse matvarer inneholder, men er ikke begrenset til, tørket frukt (spesielt svisker), druer, mango, papaya, ananas, soyabønner og valnøtter.

Reduser inntaket av svært bearbeidet mat. De fleste av disse matvarene (f.eks, hvitt brød, pakket snack matvarer) inneholder ikke mye fiber. En diett fylt med det meste disse typer matvarer kan føre til kronisk forstoppelse.

Drikk væske. Jo mer vann du har i fordøyelsessystemet, jo mindre vann kroppen din trenger for å absorbere fra fordøyelsessystemet. Drikker minst 32 gram vann daglig kan bidra til å lindre og sal av forstoppelse. Andre væsker kan også bli regnet mot din daglige vanninntaket så lenge de ikke inneholder alkohol eller koffein, som er både vanndrivende stoffer og kan føre til dehydrering.

Spis probiotika. Tykktarmen inneholder millioner av bakterier som bidrar til å fordøye maten du spiser. Både diaré og forstoppelse kan være forårsaket av et underskudd av disse typer bakterier. Tar probiotiske kosttilskudd kan være gunstig i repopulating tarmen med bakterier. Probiotika finnes også i mange typer yoghurt, så spiser yoghurt med acidophilus eller lactobacilluskulturene i dem kan hjelpe med forstoppelse.

Hint

  • Hvis du er kronisk forstoppelse, se physican.