Digidexo.com

Hvordan er Helvetesild Overført?

Har du hatt den Kopper Virus?

Å være utsatt for helvetesild vil ikke føre til at du får helvetesild; men, så lenge du aldri har hatt vannkopper kan du få vannkopper viruset gjennom kontakt med væske av blemmer som vanligvis følger med helvetesild. For å få helvetesild må du allerede har hatt vannkopper virus og være under forhold som en svak eller skadet immunsystem gjennom medisinske tilstander eller sykdommer eller følelsesmessig stress å reaktivere virus som angriper nervesystemet. Dette resurfacing av vannkopper viruset utvikler seg som helvetesild, med smertefulle blemmer.

Når og hvordan viruset er smittsomt

Viruset er bare smittsom når nye blemmer er fortsatt forming. Når gamle blemmer er crusted over, kan viruset ikke spres lenger. Eldre mennesker, vanligvis 50 år og eldre er på et høyere risiko for å utvikle helvetesild, men bare hvis de har hatt vannkopper før hånd.

Hvis en person kommer i kontakt med åpne sår av en helvetesild pasient, kan viruset overføres til en frisk person som aldri har hatt vannkopper. Det er ikke smittsomt via nysing eller hoste når nærheten pasienten. Helvetesild kan ikke overføres gjennom luften. Det er alltid anbefalt å strengt følge behandling foreskrevet av legen din for å unngå situasjoner der viruset kan overføres.

Forebygging og behandling av Helvetesild

Steroider og antivirale medikamenter kan brukes for smerte så lenge du begynner å bruke narkotika i løpet av to dager for å se utslett vises. Det er viktig å dekke blemmer med en wrap eller gasbind å absorbere væske og beskytte sårene for å unngå å spre det til andre. Sørg også for å unngå å skrape eller plukke på blemmer, slik at de ikke gjenåpne og bli smittsom enda en gang.