Digidexo.com

Den beste maten for arteriosklerose

Arteriosklerose er en type arteriosklerose som først og fremst rammer de små arterier og blodårer som bro hovedårene med kapillærene. Det resulterer vanligvis fra dårlige kost valg, mangel på mosjon, røyking og tilstander som høyt blodtrykk og diabetes. Personer som lider av ateriolosclerosis må velge matvarer som bidrar til å minimere arterie skader.

Frukt

Frukt og fruktbaserte væsker har ingen fett som kan klausul arterier og har høye mengder av antioksidanter og næringsstoffer som vil forbedre den generelle helsen.

Grønnsaker

Grønnsaker har vist seg å senke blodtrykket og hjertesykdom og bør komponere flertallet av individets diett, hvis den person lider av arteriosklerose. Det er best å velge fargerike grønnsaker, for eksempel tomater og grønne greener.

Dairy

Meieribaserte produkter, slik som melk, ost og yoghurt, kan forbrukes, men det er viktig å velge produkter som angir at de er lite fett eller med redusert fett.

Umettet fett

Mettet fett bør unngås, men umettet fett er trygt å konsumere. Nøtter er den beste kilden til umettet fett, som de har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom med 30 til 50 prosent.

Vin

Rødvin har vært knyttet til en lavere forekomst av hjertesykdom på grunn av tilstedeværelsen av resveratrol. Bare ett glass rødvin skal konsumeres hver dag for hjerte-sunn fordeler, så noe mer kan faktisk øke risikoen for hjertesykdom.