Digidexo.com

Overføring av hjertesykdom

Risikoen for hjertesykdom kan tilskrives flere faktorer. Disse inkluderer livsstil problemer som røyking, et høyt fett kosthold, mangel på mosjon og overvekt. En risiko for overføring via din genetiske arv er en som du ikke kan gjøre mye om. Men, vel vitende om risikoen kan hjelpe deg å ta strengere tiltak for å redusere andre risikoer.

Arvelighet

Hvis din familie har en historie med hjerteinfarkt eller hjertesykdom, egen risiko øker. Risikoen er høyere hvis foreldrene, en bror eller søster, eller besteforeldre har hatt et hjerteinfarkt eller slag i ung alder, spesielt hvis en mannlig hadde hjerteproblemer før fylte 55 eller en kvinnelig hatt problemer før fylte 65 år Relaterte risikofaktorer som tendensen til å ha diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk har en genetisk komponent.

Rasemessige faktorer

Noen løpene viser en sterkere tendens til å overføre hjertesykdom eller relaterte hjerteproblemer. For eksempel, er risikoen for hjertesykdom sterkere i familier med meksikansk, American Indian, Hawaiian bakgrunner. Høyt blodtrykk, som har sterke implikasjoner for hjerteproblemer, har en tendens til å være mer alvorlig hos afro-amerikanere enn i de med en europeisk / kaukasisk bakgrunn. Men noen forskere forholder denne forskjellen til en større tendens til å være overvektig.

Compounding Risk

Ifølge University of Virginia, kliniske studier viste at den arvelige faren for hjertesykdom stiger enda mer når ikke bare én, men både mor og far har hatt hjerteproblemer.

Medfødt hjertefeil

Visse medfødte hjertefeil er genetisk-basert, noe som øker sjansene for at en forelder med mangelen vil passere problemet for barnet. Downs syndrom, som er genetisk, fører ofte til hjertefeil som gjør mangelen på genetisk substans til et bestemt kromosom 22.

Atrieflimmer

Atrieflimmer er en uregelmessig hjerterytme, kalt arytmi som påvirker flyten av blod. Problemet kan påvirke eldre mennesker, de med høyt blodtrykk eller hjertemuskelen eller andre strukturelle problemer. Men forskere ved Mayo Clinic også har oppdaget en genetisk basis i enkelte familier.

Viktigheten av slektstreet

Din families helse historie vil hjelpe fastslå om du har en økt risiko for genetisk overføring av hjertesykdom. Faktorer å vurdere er den eksakte hjerte problem og ved hvilken alder en slektning begynte å få problemer eller døde. Dele denne informasjonen med din lege som kan deretter ta mer informerte avgjørelser som til testing, medisiner eller endringer i livsstil som vil minske dine spesifikke risiko.

Forebyggende arbeid

Du kan ikke endre din genetiske make-up, men hvis du lærer at du har en høy risiko for hjertesykdom, kan du ta skritt for å sikre helsen. Tester som elektrokardiogram eller MR kan bidra til å finne potensielle problemer før de eskalerer til et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det er spesielt viktig for deg å følge retningslinjene for et sunt hjerte i kosthold, mosjon og røykfrie.