Digidexo.com

Hvordan ta vare på pasienter med hjertelidelser

Hjertesykdom er et vidt begrep som brukes for å beskrive en rekke hjertesykdommer, inkludert
koronarsykdom, medfødt hjertefeil og hjerterytmeproblemer. Selv om hjertesykdom er ansvarlig for nesten 40 prosent av alle dødsfall i USA, mange mennesker overleve hjertesykdom og trenger omsorg.

Hvordan ta vare på pasienter med hjertelidelser

•  Oppmuntre pasienten til å hvile. I de første dagene ved retur fra sykehuset, må en pasient hvile for å la sitt hjerte til å helbrede. Resten inkluderer å få nok søvn, men det inkluderer også å unngå husarbeid, barnepass og andre fysisk utmattende aktiviteter. Som hjelper kan du oppmuntre søvn og hjelpe til med disse aktivitetene.

Oppmuntre pasienten til å følge legens ordre. En pasient med en hjertesykdom trolig tar flere forskjellige medisiner. Sørg for at pasienten tar den nødvendige medisiner hver dag. Videre er det viktig å sørge for at pasienten ser legen for regelmessige kontroller. Ifølge Mayo Clinic, kan vanlige kontrollene hjelpe legen avgjøre om pasienten trenger å endre sin behandling, og kan bidra til å fange nye problemer tidlig.

Hjelp pasienten unngå fremtidige hjerteproblemer. Det er flere risikofaktorer for fremtidig hjerteproblemer. Som hjelper kan du hjelpe pasienten til å unngå de risikofaktorer som inkluderer røyking, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå, fysisk inaktivitet og alkohol.

Unngå å være overbeskyttende. Din rolle som omsorgsperson er å hjelpe pasienten bli selvstendig igjen. Mange pasienter foretrekker å ikke tenke for mye om deres hjerte tilstand, velger i stedet å prøve og gå tilbake til å ha et normalt liv.

•  Ta vare på deg selv. Å være en omsorgsperson kan være fysisk og mentalt drenering. The British Heart Foundation anbefaler flere ting du kan gjøre for å holde deg i optimal form til å ta vare på noen andre, inkludert: ikke la din pasientens sykdom ta i fokus hele tiden, å finne tid til å gjøre ting for deg, akseptere hjelp fra andre mennesker , og finne støtte fra andre omsorgspersoner. For å finne en støttegruppe, kontakt din lokale American Heart Association på linken nedenfor.