Digidexo.com

Hvorfor er hjertesykdom nummer én morder av kvinner?

Selv om mange mennesker tenker på hjertesykdom som en manns problem, det er nummer 1 morder av kvinner i USA, og er også en viktig årsak til uførhet. Symptomene på hjerteinfarkt hos kvinner er ofte ukjent.

Fakta

Ifølge kvinner Heart Foundation, står hjertesykdommer for en tredjedel av alle dødsfall hos kvinner. Under en alder av 50, hjerteinfarkt led av kvinner er dobbelt så stor sjanse for å resultere i død som de led av menn.

Symptomer

Som hos menn, den primære symptom på et hjerteinfarkt er brystsmerter. Men mange kvinner har et hjerteinfarkt uten noen gang å oppleve brystsmerter. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, svetting, svimmelhet, ryggsmerter, kvalme og tretthet.

Risikofaktorer

Forebygging av risikofaktorer er en best mulig løsning. Risikofaktorer er røyking, høyt blodtrykk, fysisk inaktivitet, overvekt og bruk av p-piller. For kvinner, blir alder en risikofaktor ved 55.

Betraktninger

Tegn og symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner er mer subtil enn hos menn. Kvinner har en tendens til å ha blokkeringer i ikke bare hovedårene, men også i mindre arterier som leverer blod til hjertet; dette kalles liten kar sykdom. Lave nivåer av østrogen etter overgangsalderen er en alvorlig risikofaktor for liten kar sykdom. Stress og depresjon påvirker kvinners hjerter mer enn menns.

Forebygging / løsning

Kvinner har en tendens til å sette andres behov først, og de kan ikke finne tid til å forfølge hjerte-sunne vaner. Små endringer i livsstil kan gjøre en stor forskjell i å forebygge hjertesykdom, som å miste vekt, bli mer fysisk aktiv og å slutte å røyke.