Digidexo.com

Race & Heart Disease

Angående hjertesykdom, faller race under kategorien risikofaktorer som ikke kan endres for å redusere risikoen pådra tilstanden. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hjerte-og karsykdommer, eller hjertesykdom, er nummer én dødsårsaken i USA. Tilstanden består av en rekke sykdommer som kompromittere hjertet. Hjertesykdom kan også påvirke blodårene.

Betydning

Forskning har vist at flere faktorer øke en persons mulighet til å få hjerte-og karsykdommer eller lider et hjerteinfarkt. Disse risikofaktorene inkluderer alder, kjønn og genetikk. Personer over 65 år utgjør 82 prosent av hjertesykdom dødsfall, ifølge American Heart Association (AHA). Hvis du er en mann, har du en høyere sannsynlighet for å oppleve et hjerteinfarkt, og i yngre alder, sammenlignet med kvinner. Arvelighet er den tredje viktigste risikofaktor. Dette inkluderer rase. Det er andre risikofaktorer, som røyking, ernæring, vekt og mangel på mosjon.

Effekter

Hjertesykdom er en arvelig tilstand. Hvis foreldrene dine har hjertesykdom, står du en høyere sjanse for å få det, også. Foreløpig afro-amerikanere har en høyere dødelighet for hjertesykdom på 271,3 per 100.000 mennesker. Til sammenligning er det aldersjusterte rate for hvite 207,8. Andre raser har også en høyere tilbøyelighet for hjertesykdom, inkludert Hawaii, amerikanske indianere og meksikanske amerikanere. Tilfeller av fedme og diabetes er også høyere i disse gruppene.

Typer

Det finnes ulike typer hjertesykdom, inkludert karsykdom, hjerteinfarkt, arytmi, hjertesvikt og hjerteklaffsykdom. Hver har sine egne symptomer, som kan inkludere besvimelse, tretthet, svimmelhet, lys feber, lungebetennelse, kortpustethet og hevelse i ekstremiteter. Det store utvalget av symptomene krever assistanse fra en lege for å diagnostisere skiltene og fortsette på et kurs i behandling. Fordi mange av symptomene forbundet med hver type hjertesykdom er like, er det viktig å oppsøke lege slik at du kan få en riktig diagnose og rask behandling.

Advarsler

Den angrep av kardiovaskulær sykdom oppstår vanligvis langsomt, og setter i løpet av en tidsperiode. Vanligvis er du ikke klar over hva som skjer med kroppen din. Hjertesykdom kan føre til plutselige hjerteinfarkt. Noen av de typiske advarselen tegn på et hjerteinfarkt er kortpustethet, ubehag i midten av brystet som kan komme og gå, og ubehag eller smerter i armer, ben og andre områder av kroppen.

Forebygging / løsning

Race er en viktig risikofaktor for hjertesykdom som ikke kan kontrolleres. Det finnes imidlertid en rekke livsstil og atferdsendringer som du kan gjennomføre som kan redusere sjansen for å få mange former for hjertesykdom:

Slutte å røyke, fordi røykere har dobbelt så stor sjanse for å pådra seg et hjerteinfarkt versus en nonsmoker.

Opprettholde total kolesterol nivå mindre enn 200 mg / dL som anbefalt av AHA.

Hold diabetes under kontroll.

Miste overflødig vekt, fordi for mye vekt legger økning stress på hjertet.

Gjøre sunne endringer i matvaner. Endringer i ernæring kan senke blodtrykket, stabiliserer kolesterolet og hjelpe kontroll fedme eller diabetes.