Digidexo.com

Ikke-invasive tester for koronarsykdom

Flere ulike metoder gjør det mulig for legene å diagnostisere koronarsykdom (CAD) uten betydelig inntrenging på kroppen eller ubehag til sine pasienter.

Betydning

Elektrokardiogram (EKG eller EKG) rekord elektriske aktiviteten i hjertet, mens en ekkokardiogram gir et bilde via lydbølger. "Lydbølgene reflekteres av hjertevegger og hjerteklaffer," i henhold til Atlanta Cardiology Group. (Se referanser nedenfor.)

Funksjon

Disse ikke-invasive tester for CAD tillater leger å inspisere hjerte for svakt fungerende områder. Dette gir en indikasjon orgelet kan får for lite oksygen eller har lidd hjerteinfarkt skade.

Typer

Andre prosedyrer som tester for CAD i en ikke-invasiv måte inkluderer en stresstest, vanligvis på en tredemølle eller ergometersykkel. I tillegg kan medisiner brukes til å simulere trening mens en kjernefysisk stress test måler blodgjennomstrømningen til hjertet. Computertomografi (CT) skanner og MRI er også vanlige tester.

Potensial

Forskning presentert på The American Heart Associations Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology årskonferanse i 2009 indikerte at urinscreeningtester kan vise potensialet for påvisning av CAD.

Forebygging / løsning

Endringer i livsstil er avgjørende i forebygging og behandling av CAD. Et sunt kosthold, mosjon, og unngåelse av tobakksrøyk betraktelig bedre ens evne til å unngå eller gjenopprette fra CAD.