Digidexo.com

Informasjon om personlig hygiene

Informasjon om personlig hygiene


Personlig hygiene er generelt definert som prosessen med å opprettholde renslighet og stell på en måte sammenfallende med standarder for ens sosiale struktur. Klippe håret og stil, bade standarder, ansikts-og kroppshår, og bruk av make-up, er deodoranter og parfyme alt diktert av sosiale standarder. For å bli akseptert av andre krever kunnskap om og etterlevelse av standarder for god personlig hygiene.

Helserisiko

Dårlig personlig hygiene er en bidragsyter til spredning av smittsomme diseases.Touching hender, klær eller kropper av mennesker med dårlig hygiene sprer forkjølelse, ringorm, hode og kropp lus og andre parasitter og virus. Bakterier i munnen til en person med dårlig munnhygiene kunne føre til tannråte, tannkjøttsykdom og dårlig ånde. Sår på huden kan lett bli infisert og føre til alvorlige helsemessige konsekvenser.

Sosiale implikasjoner

De fleste vil ikke fortelle deg at du har dårlig ånde, noe i nesen, eller usmakelig kroppslukt, og vil velge å unngå deg i stedet. Mangelfull hygiene kan påvirke deg både sosialt og faglig. En person som velger å ignorere standarder for hygiene vil bli sett på som noen som ikke passer inn eller bryr seg om seg selv eller andre.

Hygiene og Teens

Som barn kommer i puberteten, kroppen endres vesentlig. Utviklings organer krever nye rense ritualer for sosial aksept og å møte godkjenning av det motsatte kjønn. Foreldre bør understreke viktigheten av daglig vask av kropp og hår, og instruere sine tenåringer på hårfjerning prosedyrer og bruk av hår produkter for kontroll av fett hår og flass. Diskusjon av deodorant og svette, og riktig hudpleie / akne behandlinger er også viktig. Unge damer trenger informasjon om kroppslige endringer opplevd i løpet av menstruasjonssyklusen, bruk av menstruasjonsprodukter, og hygienisk disposisjon. Begge kjønn bør minnes på å rydde i og rundt ørene og negler godt, og å bruke antiseptisk regelmessig på piercinger.

Daglig Hygiene

Dusje eller bade med såpe og vann, vaske hele kroppen med et håndkle, bad svamp eller skurehånd. Etterpå, fukte huden med fuktighetskrem eller krem ​​for å forhindre flass og tørrhet. Bruk en antiperspirant deodorant. Vask, tilstand og style håret ditt. Grundig tanntråd og pusse tennene minst to ganger daglig. Vask hender og negler før hvert måltid, etter bruk av badet, etter at du hoster eller nyser, eller etter berøring kjæledyr. Vask føttene med såpe og vann, og klippet neglene om nødvendig. Skrubbe bort tørr hud fra føttene og behandle eventuelle soppinfeksjoner (fotsopp) umiddelbart.

Betraktninger

Begynn hver dag med rent undertøy og klær, endring i midten av ettermiddagen hvis det er nødvendig. Omskårne menn som må være sikker på å trekke tilbake forhuden og fjerne smegma når bading; kvinner bør betale ekstra oppmerksomhet til kroppslige svette og lukt under menstruasjonssyklusen.

Planlegg dental cleanings og eksamener to ganger per år.

Påføring av en SPF 15 solkrem etter bading vil bidra til å beskytte huden mot solskader.