Digidexo.com

Hva er insulin-Resistant diabetes?

Insulin-resistent diabetes er en type som det refereres til som diabetes type 2 diabetes. Når individer har insulin-resistent diabetes, produserer deres pankreas tilstrekkelige mengder av hormonet insulin til å kontrollere mengden av glukose i blodstrømmen; Imidlertid har kroppen bygget opp en motstand mot insulin. Dermed insulin er ineffektiv og blodsukkeret pigg.

Diagnose

Legene bruker både faste og tilfeldige blodprøver for å sjekke blodsukkernivået på et gitt øyeblikk. Dessuten kan de bruke A1C test for å finne ut hva en pasients gjennomsnittlige blodsukkernivået har vært i løpet av de siste tre månedene.

Årsaker

Insulinresistente diabetes kan utløses av overflødig fett i mageområdet og ved inaktivitet. Dessuten kan mottakelighet for tilstanden være arvelig.

Symptomer

Personer med insulinresistent diabetes kan oppleve uvanlig tørste, økt appetitt, tretthet, økt vannlatingsfrekvens og tåkete syn. Også de med insulinresistent diabetes kan ha problemer med healing og kan ha infeksjoner oftere enn vanlig.

Relaterte tilstander

Insulinresistente diabetes kan bidra til andre forhold, for eksempel hjertesykdom, skadede nerver i ben og føtter, skader nyrene, synsproblemer og osteoporose.

Behandling

Til å begynne med, vil insulinresistent diabetes behandles med en næringsrik diett og mosjon regelmessig. Hvis disse ting ikke fungerer, så medisiner som fremmer insulinsekresjon eller hindre utgivelsen av glukose kan være foreskrevet. Dessuten kan insulininjeksjoner være nødvendig.