Digidexo.com

Om abscessed tenner

Om abscessed tenner


En abscessed tann kan bli et stort problem dersom infeksjonen ikke behandles med en gang. En abscess ser ut som en ball av puss over eller under tannkjøttet. Det er viktig å se en tannlege for behandling for å eliminere infeksjon og bevare tannen. En person med en abscessed tann kan være nødvendig å ta antibiotika, og deretter gjennomgå en operasjon for å ha abscess drenert. I noen tilfeller kan være nødvendig en rotfylling eller tanntrekking. Hvis en abscessed tann er venstre ubehandlet det kan være ødeleggende konsekvenser. Hvis infeksjonen sprer seg for langt en person kan også miste livet hennes.

Effekter

En abscessed tann kan være svært smertefullt, noe som resulterer i en hel rekke symptomer. I de innledende fasene en abscessed tann vil forårsake mild smerte og hevelse som vil gradvis bli verre. En person kan ha feber, hoven hals, dårlig ånde, rødhet og tannkjøtt drenering.

Time Frame

Det tar vanligvis flere måneder for en abscessed tann å utvikle seg til en alvorlig infeksjon. Men det er alltid best å behandle infeksjonen på et tidlig stadium for å bevare tannhelsen.

Advarsel

Enhver munnen smerter bør tas på alvor og behandles av en tannlege med en gang. En infeksjon forårsaket av en abscess kan spre seg til kjevebeinet, noe som resulterer i tap av beinmasse eller død. En person kan dø hvis infeksjonen går for dypt inn i blodstrømmen og kroppen er i stand til å helbrede seg selv.

Forebygging / løsning

God munnhygiene er svært viktig for å hindre abscessed tenner. Børst tennene to eller tre ganger daglig i minst tre minutter hver gang. Tanntråd mellom tennene og bruke munnvann for å drepe bakterier. Se tannlegen for regelmessige kontroller og rengjorde minst to ganger hvert år. Hvis du ser din tannlege på regelmessig basis, kan problemer bli oppdaget før de blir alvorlige. En infeksjon er mer sannsynlig til å skje hvis tennene råtner fordi råtnende tenner er mer sårbare. Det er viktig å spise et sunt kosthold med nok av hele matvarer, kalsium og mineraler for å opprettholde sunne sterke tenner og bein. En av de vanligste årsakene til forfallet er dårlig ernæring.

Expert Insight

Ifølge Dr. M Sicklick, DDS, "Selv om smertene kan gå bort, all infeksjon vev bør fjernes og årsaken til abscess behandles." Behandling av en abscess involverer flere trinn og tett oppfølging. Bentap eller andre alvorlige komplikasjoner kan oppstå hvis noe er savnet. Ekstra forholdsregler skal alltid tas.