Digidexo.com

Hva er årsakene til Hives Med Arrdannelse?

Hva er årsakene til Hives Med Arrdannelse?


Elveblest er kløende røde renner som påvirker mennesker i alle aldre. Hives faller inn i to kategorier: urticaria er røde renner som vises på toppen av huden mens angioødem er hevelse som begynner under huden. Hevelsen strekninger og reddens huden over. Begge former for elveblest har en rekke årsaker.

Allergier

Allergi er antigen reaksjoner på ellers godartet stoffer. Dette betyr at kroppen reagerer på noen sikker substans som om den var en infeksjon eller toksin. Allergiske reaksjoner kan ta mange former. Elveblest og Angioderma er to former for allergiske reaksjoner. Vanligvis elveblest er en del av et bredt spekter av allergiske reaksjoner. Noen er alvorlig. Hvis du føler noen innstramming i halsen eller har problemer med å svelge eller puste, søke medisinsk hjelp. I noen tilfeller, elveblest dannes i halsen og kompromiss pusting.

Matallergi

Hvete, egg, tre nøtter, peanøtter, fisk og skalldyr er alle vanlige matallergier. Sensitive mennesker lider elveblest etter å ha spist noen av disse matvarene. Elveblest er hevet røde prikker som kan være så liten som 1/4-tommers over til størrelse med en middagstallerken. Noen ganger mindre flekker fusjonerer til plakk elveblest. Elveblest er intenst kløende. Men skrape gir liten eller ingen lindring. Når hive lider skrape hevet støt, risikerer de å skade huden. Lange eller skarpe negler kutte huden og etterlate arr som huden leges.

Reaksjoner på medisin

Legemidler forårsaker elveblest hos noen mennesker. Medisinsk elveblest ligne på mat allergi elveblest. Hvis en pasient utvikler elveblest etter å ha tatt en medisin av noe slag, varsle lege umiddelbart. Legen kan stoppe offensiven medisinering eller foreskrive en behandling. Som matallergier, medisiner utløst elveblest forsvinne på egenhånd. Skrape elveblest skader huden og har potensial til å skape arr.

Miljø Hives

Noen mennesker utvikler elveblest etter kontakt med hverdagslige elementer. Latex, som finnes i alt fra medisinske hansker til barnas ballonger, føre til at noen mennesker til å utvikle tilstanden. Husholdning kjemikalier som rengjøringsmidler, luftrensere og insektmidler føre til reaksjoner. Noen mennesker selv utvikle elveblest etter eksponering for sollys. Insektbitt og planter som gift eføy og gift eik også føre til alvorlige reaksjoner. Selv uten riper, kan reaksjonen til giftsumak være så alvorlig at huden pauser og gråter.

Hindre Scars

Den beste måten å forhindre arrdannelse fra elveblest er å hindre elveblest i første omgang. Unngå disse matvarer, kjemikalier og stoffer som har forårsaket elveblest i det siste. Hvis du er usikker på hva som har forårsaket din elveblest, holde en dagbok over mat og stoffer du møter. Relatere dine symptomer med stoffene. Når du lider av elveblest, bruker kule komprimerer og over-the-counter antihistaminer for å gjenoppleve dine symptomer. Hvis kløen vedvarer, bør du oppsøke lege. Flere reseptbelagte medisiner lindre smerte og kløe av elveblest.