Digidexo.com

Hva er Sperm Vasking?

Hva er Sperm Vasking?


Når par har problemer med å bli gravid, de ofte slår til fertilitetsbehandling som intrauterin inseminasjon (IUI). Sperm vasking, fjerning av usunn sperm og rusk fra sæd, er det første skrittet i å få klar for prosedyren.

Typer

De tre typer av sperm vask er enkle sperm vask, tettshetsgradient sperm vask og svømme-up teknikk. Enkel vask samler aktiv sperm i bunnen av et reagensrør; tettshetsgradient vasking skiller sperm fra rusk; og swim-up samler sperm som de svømmer gjennom ulike kultur materialer.

Fordeler

Fjerne døde eller usunn sperm samt annet rusk, for eksempel hvite blodceller og sædvæsken, øker sjansene for graviditet i par bruker in vitro fertilisering eller IUI.

Sperm Collection

Sperm samles via kirurgisk utvinning eller via onani. Det er viktig å avstå fra sex i to dager før samlingen.

Funksjon

Sperm vasking gjør fruktbarhet eksperter for å skille friske sædceller fra nonmotile sperm, fjerne kjemikalier, vaske infisert sperm fri for sykdom eller virus (for eksempel HIV) og sørge for at et optimalt antall sunn sperm er tilgjengelige for å befrukte et egg.

Betydning

Sperm vasking gir par som ikke tror de kunne få barn på grunn av HIV, utsteder mannlig infertilitet faktor eller uforklarlig fruktbarhet en levedyktig sjanse til foreldreskap.