Digidexo.com

Renner forårsaket av allergi

Renner forårsaket av allergi

Introduksjon

Enten du er allergisk mot mat, medisin eller andre allergen, kan du se at eksponering for disse stoffene årsakene hevet renner å vises på huden. Disse renner er en form for elveblest. Elveblest kan oppstå når som helst, og ifølge Mayo Clinic, vanligvis rydde opp innen en uke på egenhånd.

Histamin

Allergi renner oppstå på grunn av frigjøring av histamin i huden. Histamin er et stoff som er utgitt av spesielle celler som kalles mastceller. Når huden i nærheten av mastceller eksponeres for et allergen, svarer kroppen ved å forårsake mastceller til å frigjøre histamin i det berørte området som bevirker svelling.

Betennelse

Histamin har unike kjemiske egenskaper som forårsaker blodårene i umiddelbar nærhet til å utvide seg. Dette gjør veggene av disse blodårer mer gjennomtrengelig. Dessverre, kan dette også føre til at blodårene til å lekke inn i omkringliggende hud. Dette etterlater hevet områder av huden på grunn av hevelse, som danner utseendet på en Welt.

Behandling

Selv om de fleste tilfeller av passpolerte forårsaker elveblest forsvinne på egen hånd, det er behandlingstilbud for å hjelpe fremskynde prosessen. For milde tilfeller av elveblest, kan over-the-counter produkter som Benadryl, Zyrtec eller Claritin bidra til å redusere mengden av histamin som blir produsert i det berørte området. For mer alvorlige tilfeller av elveblest, kan reseptbelagte medisiner som Clarinex eller Allegra brukes for å bidra til å stoppe produksjonen av histamin.