Digidexo.com

Hvordan få Dental Caps

Mange ulike problemer kan oppstå med tennene å få deg til å oppsøke behandling fra en tannlege. Problemer som er knyttet til en bestemt tann kan være et resultat av tannråte. Hvis forfallet er begrenset til din tann og strekker seg ikke inn i roten, kan tannlegen din velge å fylle den eller plassere en dental cap over tannen. Selv om det kan høres skummelt, får dental caps er en enkel og ofte smertefri prosedyre. Les videre for å lære hvordan du får dental caps.

Bruksanvisning

•  Først er det viktig at du snakker om dental caps med tannlegen din. Ofte når du har tannråte som bare påvirker din faktiske tann og ikke roten du har en rekke alternativer. For eksempel, snarere enn å få dental caps du kan i stedet bare har hulrommet fylles. Det kan imidlertid hende du finner ut at en dental cap vil beskytte din tann bedre for en lengre periode. Fordeler og ulemper er noe du bør diskutere på forhånd.

Hvis du bestemmer deg for å få dental caps over ett eller flere av tennene dine, vil prosedyren krever to avtaler med tannlegen din. De fleste tannleger vil tillate deg å planlegge dem på samme tid for å sikre at det oppstår din andre avtale innen cirka to uker etter første avtale.

I løpet av første avtale tannlegen vil ta en mold av tannen din. Denne formen vil bli sendt til en spesiell lab som gjør dental caps, og de vil bruke mold å lage hetten spesifikke for tann form og størrelse. Avhengig av den nøyaktige grunnen til å få en dental cap, kan tannlegen trenger for å forberede tannen din og plassere et midlertidig tak på den. For eksempel kan tannråte kreve en fylling å bli satt på plass for å hindre ytterligere forfall når lokket er satt på, mens en sprukket tann kan trenge arkivert ned for å redusere sine taggete kanter.

Den andre avtalen vil involvert plassering av permanent dental cap. Tannlegen vil ta deg tid til å sikre at tann cap passer perfekt i munnen over din tann. Dette vil innebære å sørge for at bittet er fortsatt riktig og samtidig sikre at du kan fortsatt bruke tanntråd mellom dental cap og tennene rundt den. Når han eller hun har gjort at det sitter korrekt de vil sementere den på plass.

Hint

  • Dental caps brukes ikke bare når du har en rotfylling. De kan også bli satt på plass for en utilbørlig bite, en sprukket tann, aldring tennene eller noen som sliper tennene sammen.
  • <br> Dental caps er også ofte referert til som kronene.