Digidexo.com

Hvordan øke vitamin A inntak

Vitamin A, også kalt retinol, bidrar til å holde huden og håret ser sunt og er nødvendig for friske bein, tenner, øyne, kroppsceller og vev. Det hjelper kroppen beskytte seg mot smitte og hjelper med reproduksjon. Den amerikanske RDA for vitamin A per dag er 2600 IE for en mannlig og 3300 IE for en kvinne.

Bruksanvisning

•  Spis en rekke matvarer rike på vitamin A, og du bør få alt du trenger for å opprettholde en sunn dose.

Spis mye oransje frukt og grønnsaker og grønne bladgrønnsaker og tomater. Spis dem rå når du kan, fordi de mister næringsstoffer, deriblant vitamin A, når du koker dem.

Spis innmat som lever og giblets. Også spise noen fisk som torsk og laks. Bake eller broil kjøtt i stedet for steking. Noen vitamin A er tapt når du steker kjøtt.

Drikk melk og spiser melkeprodukter som er en god kilde til vitamin A. Even lite fett og skummet melk har vitamin A befestet i dem fordi når de fjerner fettet, er vitamin A tapt med det. Smør er også rik på vitamin A.

Spis kalde og varme frokostblandinger som er beriket med vitamin A.

Tips og advarsler

  • Hvis du er mangelfull i vitamin A, kan du ha følgende symptomer: øyeproblemer som kan omfatte nattblindhet, tørr hud, problemer med reproduksjon, ikke vokser ordentlig (hos barn).
  • Mat inneholder svært lite vitamin A. Kroppen faktisk konverterer mat rik på karoten til vitamin A i tarmen.
  • For mye vitamin A kan være giftig for systemet. Det er tryggest å få vitamin A fra mat kilder fremfor kosttilskudd fordi du risikere overdose.