Digidexo.com

Hvordan du skal tolke Lab-tester Mercury Levels

Hvordan du skal tolke Lab-tester Mercury Levels


Laboratorietester for kvikksølvnivået er notorisk vanskelig å tolke. Dette er fordi de ikke gir et fullstendig bilde som er nødvendig for behandling. Laboratorietester kan ikke fastslå når eller hvor ofte du ble utsatt. Siden kvikksølv er naturlig skilles ut fra kroppen, kan testene også gi en mindre enn nøyaktig portrett av hvor høyt kvikksølvnivået er over en periode. Med legen din, undersøke dine typiske livsstilsvaner sammen med lab tester for å utvikle en mer nøyaktig test resultat. Alltid konsultere med legen din for å tolke dine lab testresultater.

Bruksanvisning

•  Gjennomgå lab rapporten. Mens den eksakte utformingen kan variere fra laboratorium til laboratorium, generelt vil den vise den type prøven testet på toppen. Du kan ha hatt en blod- eller urinprøve tatt for en kvikksølv test. Deretter bør du se tre kolonner merket "Pasientens Resultater", "Ref. Treet" og "Units". Enheter for kvikksølv er ng / ml, eller nanogram per milliliter. Det referanseområde er en serie av tall, skrevet i ng / ml, som indikerer en akseptabel verdi for at testen. Dine resultater vil falle innenfor dette området for en normal testresultat eller utenfor hvis du har unormale nivåer. Resultatene er skrevet i ng / ml, for eksempel 1,0 ng / ml. Dette tallet betyr at du har en nanogram per milliliter.

Undersøk referanseområdet for en kvikksølv blodprøve, hvis du hadde blod trekkes. Det akseptable området er mindre enn 5 nanogram per milliliter, som er skrevet som 0,0 til 4,9 ng / ml. Se i kolonnen under "Pasient resultater." Hvis du har en verdi som er høyere enn 4,9 ng / ml, har du et kvikksølvnivå som er for høyt. En høy verdi på en blodprøve betyr at du nylig ble eksponert for kvikksølv.

Kontroller referanseområdet for en urinprøve, hvis du ga en prøve av urin. Et akseptabelt antall for denne testen er mindre enn 20,0 nanogram per milliliter, noe som er skrevet som 0,0 til 19,9 ng / ml. Hvis måleresultatet er innenfor dette området, har du et trygt nivå av kvikksølv. Hvis det er høyere enn 19,9 ng / ml, betyr det at du har vært utsatt for kvikksølv på en langsiktig basis.

Diskuter med legen din hvordan du kan ha vært utsatt for kvikksølv for å unngå fremtidig eksponering. Laboratorietester generelt ikke kan finne ut hvilken type kvikksølv du har; men hvordan du ble utsatt noen ganger kan avsløre dette. For eksempel oppstår elementært kvikksølv forgiftning når du puster forurenset luft. Uorganisk eller organisk kvikksølvforgiftning kan oppstå fra hudkontakt, for eksempel fra kontakt med visse medisiner eller hud lightening kremer. Hvis du spiser en god del av sjømat, kan du ha metylkvikksølv eksponering. Bestemme hvordan du ble utsatt for og unngå disse aktivitetene er avgjørende for å redusere dine kvikksølv nivåer.

Tips og advarsler

  • Følg legens veiledning til å tolke din lab test nøyaktig.