Digidexo.com

Må jeg virkelig trenger å bære lyse klær i Mosquito områder?

Må jeg virkelig trenger å bære lyse klær i Mosquito områder?


Mygg summende rundt kan være irriterende, spesielt under somre når du ønsker å bruke litt tid på å slikke sol eller å ha en grillfest med familien. Det er hunnmyggen som bite, så de trenger blod for å produsere egg. Imidlertid kan disse mygg være bærere av sykdommer, slik som West Nile feber, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, filariasis og dengue.

Mens det er spray som fungerer som myggmidler, noen folk lurer på om iført lyse klær kan hindre myggstikk.

Fargen på klær

Muligheten for mygg angriper deg er mindre når du bruker lyse klær, da lyse farger har en tendens til å reflektere varme. Mygg bruke både varme og deres evne til å få øye på et objekt for å finne sin offer. Dark-fargede klær ikke bare absorberer mer varme, men blir også lagt merke til lettere av mygg.

Mønstre

Mønsteret av klærne spiller også en viktig rolle i å tiltrekke mygg. Jo mer blomstrende eller mønstret et klesplagg, jo mindre sjanse myggen blir tiltrukket av den. Mørke solide klær tiltrekke mygg. Det er derfor tilrådelig å bruke lys-farget mønster hvis du er utendørs.

Bomull eller syntetiske klær

Det er best å ha på løstsittende og lyse klær, helst bomull. Dette minimerer sjansene for svett. Svette øker når en person bærer tettsittende og / eller syntetiske klær. Bomull klær absorberer svette og hindre den fra igjen på kroppen. Mygg tiltrekkes av visse lukter, svette er en av dem.

Andre kontrollmetoder

Den beste måten å holde en sjekk på mygg befolkningen er for å sikre at du fjerner mulige kilder til stillestående vann hvor disse insektene avle og legge egg. Sørg for at du har en skikkelig, lukket kloakksystem. Inspiser alle gutters både i hagen din og rengjør dem regelmessig for å hindre stagnasjon av vann.

Kontroller at alle grøfter i gården er fylt opp for å hindre at vann fra stagnerer. I tillegg holde søppeldunker og resirkulering hyller dekket. Hvis det er en dam i hagen, holde visse raser av fisk som beiter på mygglarver.

Sjekk blomster regelmessig for å hindre at det samler seg vann under potter, hvis de er plassert på retter. Renne ut rettene.

Rengjør fugl bad regelmessig og endre vann hver tre til fire dager. Vask pet vann retter plassert utendørs hver dag og etterfylle med ferskvann.

Hold svømmebassenget klorert og luftet for å hindre myggen fra avl i vannet. Når den ikke er i bruk, dekker bassenget. Du kan renne ut bassenget vann hvis du ikke er i favør av å dekke det.

Påfør mygg repellents når du går utendørs ved daggry, skumring eller tidlig kveld, da myggen er mest aktiv i disse periodene. Midler som inneholder DEET, N, N-dietyl-m-toluamid, eller N, N-diethly-3-methylbenamide er meget effektive, i henhold til NBII Life Informasjon Node. Les instruksjonene på etiketten nøye før du påfører frastøtende.