Digidexo.com

Hvordan bli gravid med polycystisk ovariesyndrom

Hvordan bli gravid med polycystisk ovariesyndrom


Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, fører til en kvinne ikke eggløsning regelmessig, noe som er en årsak til infertilitet. Åtte til 10 prosent av kvinner lider av denne tilstanden. En kvinne med PCOS kan ha cyster på eggstokkene, og hun også kan ha hormonelle svingninger som ikke bidrar til å bli gravid eller opprettholde en graviditet. Med behandling, men mange kvinner med PCOS er i stand til å ha en baby.

Hvordan bli gravid med polycystisk ovariesyndrom

Se din ob-gyn eller en reproduktiv endokrinolog. Legen kan kjøre tester for å finne ut om du har eggløsning, hvor ofte du har eggløsning, og om du har nok progesteron og andre hormoner for å opprettholde en graviditet.

Ta lavdose fruktbarhet narkotika for å forårsake eggløsning. Mange kvinner med PCOS ikke eggløsning regelmessig eller i det hele tatt. Medisiner som Clomid og Femara be kroppen til eggløsning. Disse eggløsning-indusere kan tas med eller uten andre rusmidler for å hjelpe du har eggløsning.

Tid samleie for å dra nytte av dine mest fruktbare dager, mens på Clomid eller Femara. I noen tilfeller kan legen anbefale intrauterin inseminasjon i løpet av de mest fruktbare tider. Hvis legen din anbefaler dette, følger hans instruksjonene nøye.

Vurder å bruke injiserbare hormoner for å få deg til å eggløsning hvis Clomid eller Femara ikke fungerer. Det er noen bekymringer om injiserbare hormoner forårsaker flere fødsler, så diskutere dette med legen din.

Tenk in vitro-fertilisering (IVF). Du vil gi deg selv injiserbare hormoner for å hjelpe flere egg modnes. Legen din vil fjerne disse eggene og kombinere dem med partnerens sæd. Når embryoer skjemaet, vil en eller flere implanteres i livmoren din. Det er svært viktig å følge legens anvisninger nøye når du går gjennom en IVF syklus.

Hint

  • Mens du venter å se din lege, holde et diagram av dine sykluser, inkludert dine daglige våkne temperaturer. En oversikt vil hjelpe legen din for å se på et øyeblikk om du har eggløsning eller ikke. Spør legen din om screenings for andre helsemessige bekymringer, for eksempel diabetes eller høyt blodtrykk. Kvinner med PCOS kan være mer utsatt for disse sykdommene.