Digidexo.com

Hvordan Boost Heart Health Med Bran

Hvordan Boost Heart Health Med Bran


En diett som inneholder hele korn er tenkt å bidra til å forhindre hjertesykdom og hjerneslag. Hele korn består av intakte korn som er sammensatt av kli, kim og stivelse. Som del av en sunn diett, bør hele korn erstatte de fleste eller alle av de raffinerte korn som finnes i matvarer med ingredienser som hvitt mel. Fibrene fjernes fra raffinert korn under behandlingen, noe som reduserer deres ernæringsmessige fordeler. Økende forbruk av fullkorn i tillegg til å opprettholde et balansert kosthold reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Kli er antatt å forbedre hjertesykdommer ved å redusere kroppens mengden av lav tetthet kolesterol. Matvarer som havregryn, popcorn og brun ris er høy i hele korn.

Hvordan Boost Heart Health Med Bran

•  Se etter matvarer som inneholder hele korn. Sjekk ingredienslisten på maten etiketten. Sørg for at ordene "fullkorn" eller "hele" er oppført. Kontroller at den første ingrediens oppført er fullkorn. Prøv å finne mat som inneholder minst fem gram fiber i hver porsjon. Eliminere så mange raffinerte matvarer fra kostholdet ditt som mulig. Eksempler på raffinerte matvarer inkluderer hvit pasta, hvit ris og de fleste hvitt brød.

Øk det daglige inntaket av fullkorn til minst 3 oz. per dag. Du kan vurdere å øke det daglige inntaket til 6-11 porsjoner med korn hvis ønskelig. USDA kaller tiden for 6-11 daglige porsjoner fra brød og korn matvaregruppe. Stillesittende og eldre voksne krever omtrent seks porsjoner, tenåringsgutter krever rundt 11 og de fleste barn, voksne og tenåringsjenter kreve rundt ni. Eksempler på 1 oz. porsjoner av hele korn inneholder en skive grovbrød, en kopp slow-matlaging havregryn og tre kopper popcorn. Substitute andre tungt raffinerte matvarer med hele korn versjoner. For eksempel, i stedet for å ha vanlig pasta, erstatte hele korn pasta; stedet for å spise hvite tortillas, spise hele hvete eller fullkorn tortillas.

Se etter flere måter å øke det daglige fiber inntaket. Begynn å innlemme en kli eller høy fiber frokostblanding i kostholdet ditt en til tre ganger i uken. Sørg for å opprettholde et sunt, balansert kosthold ved å fortsette å spise fra andre matvaregrupper, inkludert frukt og grønnsaker. Kutt ned på unødvendige fett og sukker. Fortsett å begrense mengden av raffinert korn som du forbruker, eller fjerne dem fra kosten helt.

Stick til en vanlig diett plan som gir minst tre daglige porsjoner med hele korn. Planlegg måltidene dine tilsvarende slik at den økte hele korn forbruk blir en vanlig del av din livsstil. Eksperimentere med alternative hele korn brød og pasta, for eksempel quinoa. Husk at regelmessig inntak av kli er nødvendig for å oppnå og opprettholde forbedringer i ditt hjerte helse.