Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Akutt bihulebetennelse & the Common Cold?

En stoppet opp nesen og tykk, gul nese utslipp - på ett eller annet tidspunkt, har du sannsynligvis opplevd disse symptomene. Men de er forårsaket av akutt bihulebetennelse eller bare forkjølet? Forstå forskjellene mellom disse to vanlige plager kan hjelpe deg å avgjøre om et besøk til legen er i orden.

Årsaker

En virusinfeksjon, forkjølelse resultater når et virus invaderer kroppen gjennom munnen eller nesen; akutt sinusitis, på den annen side, er en sekundær infeksjon som utvikler seg som et resultat av andre helsetilstander, slik som vanlig forkjølelse og allergier.

Symptomer

Selv om forkjølelse og akutte bihulebetennelse deler mange symptomer, kan du skille akutt bihulebetennelse av tilstedeværelsen av hevelse, smerte og uvanlig press rundt dine øyne, nese og kinn eller panne.

Pain Sted

Akutt bihulebetennelse påvirker ofte bihulene på den ene siden av ansiktet, produserer smerte og lunger på bare den ene siden av nesen, i motsetning til forkjølelse som typisk produserer smerte og lunger på begge sider av nesen.

Time Frame

En vanlig forkjølelse uten komplikasjoner varer vanligvis 1-2 uker før du begynner å føle deg bedre; akutt bihulebetennelse mai varer i opptil 4 uker, avhengig av årsaken, ifølge MedlinePlus, en tjeneste av National Institute of Health.

Behandling

Siden forkjølelse er forårsaket av et virus, den eneste muligheten for behandling er rettsmidler som minimerer dine symptomer, som for eksempel smertestillende og hostemiksturer. Hvis bakterier forårsaket din akutt bihulebetennelse, kan legen anbefale antibiotika som amoxicillin.