Digidexo.com

Social Security & Korsrygg spondylose

Social Security & Korsrygg spondylose


Spondylose er en degenerativ tilstand av ryggmargen som kan forårsake smerter, betennelser, begrenset utvalg av bevegelse og nummenhet. Selv om det kan behandles medisinsk, og er noen ganger som reagerer på kirurgiske inngrep, kan det også interferere med evnen til å utføre lønnet arbeid. Hvis de finner seg ikke i stand til å holde eller finne en jobb som samsvarer med deres alder, arbeidserfaring og utdanningsnivå, de som lider av korsryggen (nedre rygg) spondylose kan vurdere å sende et Social Security funksjonshemming krav.

Dekning Krav

Social Security Funksjonshemming Forsikring (SSDI) er et program som fordeler arbeiderne ikke lenger i stand til å utføre de plikter deres vanlige arbeid. For å være dekket, må en arbeidstaker har betalt inn i systemet (via den obligatoriske Social Security arbeidsgiveravgift) i fem av de siste ti årene (yngre arbeidstakere har kortere dekningskrav). Under en alder av 22, de som lider en funksjonshemming, og som ikke har noen arbeidserfaring kan søke om Supplemental Security Income (SSI).

Definisjon av funksjonshemming

Social Security gjennomgår alle uføre ​​programmer som bruker skade kontrollanter samt konsulent leger. Av Social Security definisjon, en legitim "funksjonshemming" omfatter ethvert dokumentert sykdom, skade eller tilstand som hindrer en arbeidstaker fra å utføre betydelig, lønnet arbeid aktivitet for en periode på minst tolv måneder, eller som forventes å resultere i arbeidstakerens død. Det er ingen utbetaling for delvis uførhet.

Innlevering av krav

Krav om Social Security funksjonshemming kan være arkivert elektronisk, over telefon eller ved personlig oppmøte på ditt lokale Social Security feltet kontor. En fordringshaver må sende poster fra sertifiserte leger som fullt ut dokumenterer hennes forhold, de spesifikke begrensninger det steder på hennes evne til å arbeide og legens prognose for restitusjon. Vær oppmerksom på at Social Security ikke anser en kiropraktor til å være en sertifisert lege, og vil derfor ikke vurdere en kiropraktor poster i sin avgjørelse.

Medical Review

Siden lumbal spondylose ikke er inkludert på trygd liste over forhold som automatisk vil bli bedt om godkjenning av en funksjonshemming krav, vil etaten foreta en medisinsk vurdering av filen og har du undersøkt av en lege, som jobber under kontrakt for å utføre slike vurderinger på vegne Social Security. Hvis du ikke samarbeider ved å vises på fastsatt tid og sted, vil kravet bli avvist for ikke-samarbeid.

Fordeler

Hvis godkjent, vil uføre ​​kravet bli anmeldt for månedlig nytte beløpet, som varierer i henhold til arbeid historie og betaling av eventuelle arbeidstakere kompensasjon eller andre offentlige uføretrygd. I 2010 er den gjennomsnittlige månedlige uførestønad litt mer enn $ 1000. Social Security pålegger en fem måneders ventetid etter utbruddet dato, betyr det punktet hvor funksjonshemming begynte å hindre deg i å arbeide. I tilfelle av et godkjent krav med en utbruddet dato i det siste, kan dette føre til utbetaling av rygg fordeler i en lump sum. To år etter utbruddet, uføremottakerne er kvalifisert for Medicare, uansett hva deres alder.

Appeal

Hvis Social Security avviser kravet, har skadelidte rett til å påklage vedtaket gjennom en Request for ny vurdering, som må være innlevert innen 60 dager etter datoen for fornektelse. Dersom anmodningen også nektet, har skadelidte rett til å sende inn en forespørsel om Hørsels (også innen 60 dager), som vil tillate ham eller henne til å vises på en høring før en Administrative Law Judge, som vil ta en beslutning basert på det poster og vitnesbyrd om skadelidte og eventuelle vitner. En fornektelse under høringen nivå gjør et siste alternativ, en Request for gjennomgang til Social Security Retten.