Digidexo.com

Kosthold og sunn holdning

Et sunt kosthold starter med en sunn holdning til mat og ernæring. En positiv holdning om deg selv og sunne valg er en primær faktor i å bestemme om du vil konsumere en diett full av næringsrike frukter og grønnsaker, helkorn og magre proteinkilder. En sunn holdning til mat og kroppsbilde ikke bare påvirker din egen helse, men at dine barn også.

Holdning og mat valg

Positive holdning assosiasjoner med sunn mat kan være den viktigste faktoren i om folk valgte ernæringsmessige matvarer. En 1999 rapport fra forskere fra Institute of Human Nutrition ved University of Southampton fant at uavhengig av utdanning, kunnskap eller andre livsstilsvalg, til folk minst sannsynlig spiser frukt og grønnsaker var de som var uenige i påstanden om at "sunn mat er hyggelig "og enige i påstanden om at" jeg egentlig ikke bryr seg hva jeg spiser. " Den ernæringsmessige Forskerne konkluderte med at holdningen var viktigere enn kunnskap i å avgjøre om folk jevnlig spiste frukt og grønnsaker. En nyere studie av ernæringsmessige og biologi forskere ved Trinity College og Dublin Institute of Technology tilsvarende funnet at personer med en positiv holdning til sine egne matvaner var mer sannsynlig å overholde kosten retningslinjer.

Endre Attitude

Jana Beutler Holland, sertifisert personlig trener og grunnlegger av Life in Motion Trenere, anbefaler endring språk til å endre holdning om kosthold og helse. Negative fraser om din egen vekt, helse og kosthold kan være selvoppfyllende profetier. Karakterisere endringer i livsstil på en positiv måte - slik som bekrefter at du gjør flere ernæringsmessige mat valg, eller har forpliktet seg til å være mer aktiv - er en mer sunn holdning enn å si at du er på en diett eller må gå til et treningsstudio for å gå ned i vekt.

Heve sunne barn

Reklamebyråer fortelle barn og foreldre som godteri, høy-fett snacks og rask mat er gøy og vil gjøre barna glade. Foreldrenes valg på middagsbordet og i matboksen kan hjelpe motvirke disse mediedrevet foreninger. Barn og ernæring, en ledende britisk foreldre informasjonsside, anbefaler å holde måltid ganger muntre, og formidle positiv, realistisk informasjon om kroppsbilde. WebMD forfattere legge til at å involvere barna i måltid planlegging og forberedelse kan fremme foreldre-barn-relasjoner samt sunne holdninger til kosthold. Men selv disse bekreftende trinnene kan ha begrenset effekt utenfor hjemmet: En studie publisert i Journal of Nutritional Education viser at kunnskap og holdning av husholdningenes måltid planleggere mot kosthold og ernæring betydelig påvirket deres små barns inntak av fett hjemme, men gjorde ikke endre det generelle forbruket av fett i barnas dietter på grunn av mattilbudet utenfor hjemmet.