Digidexo.com

Hvordan Inspiser & Test for Mold

Hvordan Inspiser & Test for Mold


Finne mugg i hjemmet ditt kan være vanskelig, så det kan gjemme seg under tepper, bak tapet, innvendig rør arbeid og i de fleste andre skjulte sted. Avhengig av typen, kan formen frem allergener og skadelige mykotoksiner. US Environmental Protection Agency skisserer sikkerhetstilrådinger for hjem mold inspeksjon. Men urovekkende skjulte muggsoppkolonier kan forverre problemet og gjøre deg eller din familie syk; dermed kan saker om skjult mold garanterer ekstrem forsiktighet og være best overlatt til fagfolk. EPA antyder at gjør-det-selv kan takle en mold problem som ikke er større enn 10 kvadratmeter.

Bruksanvisning

•  Beskytt deg med personlig verneutstyr, eller PPE. Målet med PPE er å hindre innånding og hudkontakt med muggsporer. For gjør-det-selv takle en 10-fots-kvadrat eller mindre område av mugg, foreslår EPA at PPE inkluderer hansker som er laget av et slitesterkt materiale som naturgummi, neopren eller PVC og som strekker seg til midten av underarmen ; beskyttende vernebriller, ikke inkludert vanlige sikkerhets briller; og disponibel klær, fra engangs kjeledress å forme-ugjennomtrengelig bodysuits, som begge er tilgjengelige for allmennheten. I tillegg foreslår EPA bruke minst en halv ansiktsmaske, inkludert minimalt beskyttende N-95 respirator eller mer beskyttende luftrensende respirator, eller april, med et HEPA filter, som begge er lett tilgjengelig på nettet og hjemme e d butikker.

Identifisere områder i hjemmet ditt mest utsatt for mold angrep; ta en lommelykt og inspisere det visuelt. Mold trenger to viktigste ingrediensene for vekst: fuktighet og mat. Ofte utløser en liten mengde av kondensemuggvekst. Bad fuger, områdene rundt vinduer og vasker, og områder med tak- eller avløp lekkasjer er gode steder å starte din inspeksjon. Også feeds mugg på noe organisk, slik som papir, tekstiler, tre og planter. Dermed noen del av ditt hjem som inkluderer disse typer materialer, i tillegg til en god bit av fuktighet, bør inspiseres først.

Bruk lukt signaler og fuktighet og fuktighetsmålinger for å prøve å identifisere skjult kilde til formen dersom det ikke er åpenbart visuelt. Ofte en mugne lukten skyldes frigjøring av mikrobielle flyktige organiske forbindelser, eller mVOCs, kan hjelpe deg å begrense den mugne området. Måle fuktigheten i et bestemt materiale, samt den samlede relative luftfuktigheten i et rom kan også hjelpe deg å avgjøre om mold er til stede. Flere verktøy identifisere fukt problemer, blant annet fuktmålere, som bruker en tynn sonde for å måle mengden av fuktighet i byggematerialer, og luftfuktighet meter eller målere, som måler innendørs luftfuktighet.

Ha en prøve tatt, hvis det er nødvendig. EPA sier at dersom mugg er synlig, er vanligvis unødvendig som fokus skifter til opprydding og utbedring en prøve. Når det kommer til prøvetaking skjult mold, er den generelle konsensus blant EPA og mugg eksperter at det bør overlates til ekspertene fordi forstyrre en mold koloni kan gjøre situasjonen verre og utsette personen tar prøven til skadelige sporer. Huseiere kan kjøpe et hjem test kit, men Consumer Reports spørsmåls sin pålitelighet. Likevel, for huseiere som ønsker å prøve dette alternativet, kits er tilgjengelig på de fleste hjem butikker eller på nettet for ca $ 9, som i begynnelsen av 2011, med en $ 30 gebyr for en detaljert analyse av prøven.

Hvis du leie en profesjonell til å ta en mold prøve, vil han sannsynligvis bruke en borescope, som er en optisk probe som settes inn i en vegg for å inspisere for mugg, sier EPA. Denne enheten gir mulighet for redusert gips skader og minimal spore utgivelse. Borescopes er tilgjengelig for allmennheten, som starter på ca $ 100 som i tidlig 2011.

Tips og advarsler

  • Fuktighetsmålere er lett tilgjengelig på mange jernvareforretninger eller på nettet og varierte i pris fra $ 9 til $ 350 eller mer som 2011. Fuktighet målere er også lett tilgjengelig, fra $ 5 til $ 50 i 2011.
  • EPA anbefaler å holde den relative luftfuktigheten i et hjem på mindre enn 60 prosent, og ideelt mellom 30 og 50 prosent.
  • EPA oppfordrer sterkt huseiere til å ansette fagfolk til å oppdage skjulte muggsoppkolonier, særlig de som mistenkes for å være i overkant av 10 kvadratmeter.
  • Hvis du velger å ansette en entreprenør til å rense mugg i hjemmet ditt, sørg for at han eller hun følger den amerikanske Conference of Governmental Industrial pleiere 'retningslinjer, ifølge EPA.
  • Større muggangrep krever en spesiell respirator, kalt en full-face drevet luftrensende respirator, eller PAPR. Personer som bruker dette utstyret må "bli trent, må ha legebehandling, og må passe-testet av en profesjonell," ifølge EPA.