Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av Effexor

Langsiktige bivirkninger av Effexor


Statistikk fra depresjonen og Bipolar Support Alliance viser at 6,7 prosent av USAs befolkning lider av depresjon i løpet av et gitt år. Antidepressive medisiner er i høy etterspørsel som følge av de stadig mer stressende tiden vi lever i. Effexor er en av mange antidepressiva tilgjengelig. Mens effektiv i noen tilfeller, langsiktige risikoen er mulig når du tar dette stoffet.

Identifikasjon

Effexor - også kjent som Venlafaxin - er klassifisert som et antidepressiva som er tilgjengelig på resept bare. Det tilhører en gruppe noen legemidler som kalles selektive serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SSNR). Dette stoffet brukes til å behandle depresjon, angst og panikkanfall. Når foreskrevet, er det ment å forbedre humøret, forbedre følelsen av velvære, øke energinivået og redusere nervøsitet. Prosessene det fungerer i hjernen kan påvirke hjerterytmen, blodtrykk og det sympatiske nervesystemet. Effexor er kjent for å forårsake en rekke bivirkninger, så vel som abstinenssymptomer.

Funksjon

Effexor virker ved å endre kjemiske prosesser i hjernen. Nevrotransmittere er utskilt av nerveceller, og fungere som kjemiske budbringere i hjernen. Depresjon, angst og panikkanfall er antatt å være forårsaket av kjemiske ubalanser. Som en SSNR, Effexor regulerer serotonin og noradrenalin nivåer slik at hjernen er bedre i stand til å absorbere dem. Og mens dette kan bidra til å lindre symptomer, andre systemer i kroppen kan påvirkes negativt når kjemiske prosesser i hjernen er realigned.

Funksjoner

Effexor er foreskrevet for å bli tatt med på en daglig basis. Dosering mengder varierer avhengig av hvor alvorlig en persons symptomer er. Folk som bruker dette stoffet i lange perioder av gangen risikerer å bli avhengig av det. Abstinenssymptomer, som kan vare så lenge som 2 til 4 måneder, kan omfatte -

aggression
anxiety
blurred vision
problems concentrating
constipation
fatigue
nervousness

Leger anbefaler en gradvis nedtrapping av av dosering beløp over en periode, og gi spesifikke instruksjoner om hvordan du skal gå om det.

Advarsel

Bruken av Effexor å behandle depresjon hos barn og ungdom har vist seg å øke risikoen for selvmordstanker og selvmordsatferd. Kliniske studier gjort på 4.400 barn diagnostisert med depresjon, tvangslidelser og andre psykiatriske lidelser, viste en 50 prosent økning i risiko hos barn som ble behandlet med antidepressiva sammenlignet med de som ble behandlet med placebo narkotika. Resultatene ble klart i løpet av de første månedene av behandlingen. Og mens antidepressiva kan brukes til å behandle symptomer på depresjon, barn bør overvåkes nøye når du tar disse legemidlene.

Forebygging / løsning

Visse forholdsregler bør tas før du går på Effexor. Leger må være utstyrt med en grundig medisinsk historie som inkluderer noen historie med anfall, leverproblemer, nyreproblemer, og hjerte og blodtrykk abnormiteter. Andre medisiner, både reseptbelagte og over-the-counter, kan ha uheldige effekter når det tas med Effexor. Kvinner som er gravid eller planlegger du å bli gravid bør ikke ta dette stoffet som det kan være skadelig for fosteret. MAO-hemmere og SSNR hemmere er en dødelig kombinasjon, og kan ikke tas sammen.